Eddys tidiga mål hjälpte inte – Sollentuna var strået vassare

postad i: Nyhet 0

Det var ett revanschsuget Skellefteå FF som under söndagen flög ned till södra Sverige för att gästa Grimsta IP och Sollentuna FK i herrarnas division I – och det hela började väldigt bra.

Efter blott elva minuter kunde nyförvärvet Eddy Prugh ge Skellefteå FF ledningen med ett distinkt avslut vid straffområdeslinjen som gick stolpe in.

Men efter det var det roliga över för gästande SFF.

Sollentuna kunde ta över matchbilden och efter ett stort bollinnehav kunde de först kvittera, för att sedan göra 2–1 innan den första akten var över.

Den andra halvleken inleddes som den första avslutades och efter 50 minuter tilldömdes Sollentuna en straffspark, men nyförvärvet Erik Lundgren visade att han är väldigt bra målvakt – inte minst på straffar – och räddade den snyggt.

Kort därefter kom dock Sollentuna att utöka sin ledning trots allt och inom loppet av två minuter kunde de göra både 3–1 och 4–1, vilket också blev slutresultatet.

Mustafe Ismail, mittfältare

Notabelt från matchen var att Mustafe Ismail, född 2002, fick göra sin division I-debut.