Så gick det i ”supersöndagens” matcher – seriefinalen blev en ensidig historia

postad i: Nyhet 0

Supersöndagen är förbi och som sin vana trogen lyste solen upp Norrvalla IP och besökarna på solläktaren fick avnjuta målkalas efter målkalas i sommarvärmen. Totalt gjordes det 20 mål under de tre matcherna!

”Supersöndag” inleddes med U17-matchen mellan Skellefteå FF och Gimonäs UIF. Efter en övertygande första halvlek kunde hemmalaget gå till pausvila med en stabil 1–0-ledning.

– Vi gör nog vår bästa halvlek för säsongen, konstaterar SFF-tränaren Johan Karlsson och tillägger:

– Vi spelar med ett högt tempo och kommer till väldigt många bra lägen, men är inte tillräckligt noggranna i avslutsfasen.

Andra halvleken gav dock matchen ett helt annat ansikte. Misstagen blev fler och rytmen i tillställningen blev mer ojämn. Två sena mål gjorde att gästande Gimonäs tog ledningen i matchminut 82.

Skellefteå FF:s U17 gav dock inte upp och kunde genom tre sena mål vända och vinna matchen.

– Fullt rättvist även om vi gjorde det lite onödigt spännande, säger Karlsson.

Sjätte krysset för A-laget

Timmen efter U17:s match blåste domaren igång division I-mötet mellan Skellefteå FF och Assyriska.

Hemmalaget, som var på jakt efter säsongens första trepoängare, inledde matchen piggt och firma Englund/Adem gav gästernas försvarare bekymmer. Men trots det var det Assyriska som kunde ta ledningen efter 18 minuter genom skyttekungen Alagie Sosseh.

SFF hängde dock inte läpp för det och efter att ha tagit sig förbi längs vänsterkanten, blev kapten Leo Englund fälld av gästernas målvakt och domaren pekade på straffpunkten.

Englund tog själv hand om straffen och kvitterade bara fem minuter efter 0–1-målet.

Leo Englund satte 1–1 från straffpunkten

Efter det var hemmalaget spelförande under den resterande tiden av den första akten, men något ytterligare mål uteblev och 1–1 stod sig till pausvilan.

Väl i den andra akten kunde Skellefteå rivstarta genom nyförvärvet Raymond Mendy som kunde göra sitt första mål i klubben och ge SFF ledningen i den 49:e matchminuten.

Efter det tappade Skellefteå kommandot och Assyriska kunde ta över tillställningen något, och efter 57 minuter var Sosseh framme igen – 2–2.

Båda lagen hade ett par lägen att sätta segermålet, men någon utdelning kom aldrig och Skellefteå FF:s sjätte kryss för säsongen var ett faktum.

– Vi måste jobba vidare. Vi blir starkare och starkare för varje match. Och jag är övertygad om att trepoängarna kommer att komma, kommenterade kapten Englund efter matchen.

Storseger i seriefinalen för U16

Kvällen avrundades med en seriefinal i U16-serien mellan Skellefteå FF och IFK Luleå, men någon rysare blev det aldrig.

Skellefteå FF U16 kunde nämligen springa ifrån och vinna med hela 8–2.

– Ska jag vara ärlig gör vi ingen jättebra insats. Rent prestationsmässigt kan vi mycket bättre, men att ändå vinna med 8–2 får ju ses som ett styrkebesked, säger tränaren Johan Karlsson.

Habib Mohammed gjorde fyra mål i U16-matchen.

I och med segern leder Skellefteå FF:s U16 en något haltande serie med hela 14 poäng.

– Vi siktar på att få spela SM-slutspelet i september. Då vill vi ta revansch sedan Ligacupen och visa att vi tillhör toppen i Sverige.