Landslag Viktor

Akademin: Viktor Lundqvist – om landslagslägret

postad i: Akademin 0

Som vi tidigare annonserat så har Skellefteå FF:s akademispelare Viktor Lundqvist varit på regionalt läger för pojkar födda -06 i Sundsvall. 

Hemsidan tog ett snack med Viktor.

— Det kändes riktig bra och var en väldigt rolig upplevelse. Kul att få möjligheten, säger Viktor.

Lägret var den 16-19 maj i Sundsvall så för Viktor hade förbundet bokat resa med buss från Skellefteå till Umeå och från Umeå var det tåg till Sundsvall som gällde. Spelarna blev inkvarterade på Scandic Sundsvall City i trebäddsrum. Viktor fick dela rum med en spelare från Sundsvall och en från Umeå.

– Under lägret fick jag lära känna väldigt många nya människor. Det tycker jag är väldigt bra. Så att man inte bara är med de man känner och som man känner sig mer bekväm med. Jag tror man också skärper sig och presterar bättre då, säger Viktor.

Under lägret var det sammanlagt fem träningar och tre teoripass. Bland annat fick spelarna lyssna på föreläsningar om fotbollsfysiologi, fotbollspsykologi och på en föreläsning om hur man kan arbeta för att ha en lång och hållbar karriär.

–  Fyra av fotbollsträningarna hade olika fokus som speluppbyggnad och förhindra speluppbyggnad. Den sista träningen var en återhämtningsträning, berättar Viktor.

Hur gick det för dig? 

– Det gick bra för mig tycker jag. Fick också positiv feedback av tränarna så det kändes kul. De tyckte också att jag var en positiv och peppande lagspelare, det är alltid kul att höra, säger Viktor.

Intrycken och upplevelsen var givande för Viktor som till vardags spelar i Skellefteå FF:s P17-lag.

– Det var väldigt många riktigt duktiga spelare det märktes att alla verkligen vill komma långt med fotbollen och jag tror att många där verkligen kan göra det. Jag är tacksam över den här chansen och det känns som ett steg i rätt riktning mot mitt mål om att bli fotbollsproffs.


OM REGIONALA LÄGER

  • Spelare nomineras till lägren av SvFFs Nationella fotbollsutbildare. Antalet grundar sig i antalet licensierade spelare varje distrikt har. I första hand är lägren till för spelare som inte har spelat landskamp eller är aktuella för landslagsläger. Syftet med regionala lägren är att fler ska ges möjlighet till en likvärdig utbildning som landslagsspelarna och är ett komplement till distriktens och föreningarnas spelarutbildningsverksamhet.