Skärmavbild 2022 11 16 kl. 12.16.44

Skellefteå Outdoor Sports – sommarfesten var tillbaka

I sommar var Skellefteå Outdoor Sports tillbaka efter två års inställda evenemang. Beach Soccer i Boviken, Beachvolley vid Folkparken och nere vid älven, samt Outdoor Floorball på Norrvalla.

Under Beach Soccer gjordes satsningar inför året på bland annat tävlingsdelen. Fler matcher hade tvådomarsystem än tidigare år. Claes Malmekrans flögs även in från Stockholm som tävlingsansvarig och domarutbildare. Claes som dömt Beach Soccer sen första inofficiella SM hölls i Sverige har god erfarenhet av sporten och brinner för att utveckla sporten i Sverige. Claes säkerställde tävlingens integritet.

– Turneringen var riktigt välorganiserad. Tillsammans med ett gäng engagerade ungdomar löste cupledningen de flesta utmaningarna lätt. Roliga och viktiga inslag för att engagera publik var lekar och tävlingar kring planerna, säger Claes.

Sammanlagt var det 61 anmälda lag och ca 650 deltagare i årets turnering. Förutom Beachfotbollen så arrangerades som vanligt en rad tävlingar för barnen. Det var skattjakt, godisregn och fiskedamm. I år kunde man även vara med och tävla i en trekamp för att ha chans att vinna bland annat en Ipad från Elon Ljud och Bild och hotellnatt på Wood Hotel. Även Coop online var på plats och anordnade en tävling för alla besökare.

På lördagen anordnades även för första gången en företagskamp där olika lokala företagare fick göra upp i “Bäst-i-Test”-inspirerade tävlingar som bygga högsta sandslottet, pingis med ihopknycklade papperslappar och “konen”. Efter intensiva tävlingar så var det EY som stod som segrare.

På Beachvolley satsades det i år på evenemanget kring finalspelet. Trubaduren Angelica Lindberg var bokad och spelade några akustiska låtar för att sommarkänslan skulle vara på topp.

Själva tävlingarna slutade med vinst för följande lag.

Gruppspelet var vid Folkparken, medan slutspelet ägde rum vid älven.

Om Skellefteå FF hade tur med vädret under Beach Soccer och Beachvolley så var vädergudarna inte med föreningen på samma sätt under Outdoor Floorball. Det duggregnade under stora delen av helgen vilket innebar att hela turneringen fick spelas inomhus i Balderhallen.

– Inte lika mycket Outdoor som tidigare år, men ändå kul att få vara tillbaka och köra. Det här formatet är ju en succé med fartfylld innebandy, mycket mål och att det är så enkelt att dra ihop ett kompisgäng. Vi hoppas såklart att fler lag hittar tillbaka till nästa år och att vi kan köra utomhus som tanken är, berättar Jacob Stephenson cupansvarig på Skellefteå FF.