Elton

HERR: Matchrapport efter Älgarna-Härnösand signerad Miranda Dahlgren

postad i: Herrlaget 0

Efter varje match kommer det att komma en matchrapport ifylld av en fotbollsprofil i Skellefteå. Denna matchrapport har Miranda Dahlgren gjort. 

Miranda

Vem är du?

– Miranda Dahlgren, 23 år gammal fd fotbollsspelare i Myckle IK. Nu ägnar jag mest tid till att rädda puckar i Skellefteå AIK.  När jag inte spelar hockey, jobbar jag som elevassistent på Sörböleskolan.

Vad har du för relation till fotboll?

– Fotbollen har alltid varit en av mina absoluta favoritsporter. Jag spelade själv under många år, tills en fotskada satte käppar i hjulet. Sedan dess har jag fått sitta på sidan och heja.

Vad har du för relation till Skellefteå FF?

– Jag har själv aldrig spelat för Skellefteå FF, men på något sätt har jag hamnat på läktaren ändå. Jag värnar såklart om den lokala fotbollen och har följt FF under många år.

Vad är ditt största minne på en fotbollsplan?

– Mitt största minne är första 3-poängaren vi tog med Myckle i div-1. Vi vann matchen med 1-2, borta mot Infjärden. Hela den säsongen var häftig, även om resultaten inte alltid gick vår väg.

Vad krävs för att SDHL ska bli verklighet 2024/25? 

– Det krävs såklart fortsatt hårt jobb. Det har varit mycket nära nu två säsonger i rad – små marginaler som avgör. Jag tror att det är viktigt att få behålla stommen i laget och sen addera lite spets. Föreningen tror stenhårt på damsatsningen och laget 24/25 kommer att vara starkare än någonsin.

Match: Skellefteå FF – Älgarna Härnösand IF
Datum & tid: 13maj 14:00
Resultat: 5-0
Målskyttar: Alex Åman, Elton Hedström 3, Linus Almqvist
Väder: Strålande sol och 20 grader.

Hur skulle du beskriva matchen? 
– Efter en avvaktande start tog hemmalaget kommandot i matchen. Motståndarlaget skapade en del vassa lägen i början av matchen, men sedan tog hemmalaget FF över matchbilden helt. En rättvis seger.

Mest minnesvärda sekvens från matchen? 
– Alex Åmans 1-0 mål var en riktig delikatess. Klappklappspelet var otroligt fint, samt det kyliga avslutet. Magiskt. Elton Hedströms snurrfint och 2-0 mål var inte helt fel det heller.

Bäst i motståndarlaget?
– Nr 6 i motståndarlaget visade upp fin teknik och låg bakom mycket i bortalagets anfallsspel.

Skellefteå FF-ligan:
3 Skellefteå FF-märken: Elton Hedström var matchens gigant. Han skapade många lägen och bjöd publiken på många fina dribblingar. Snurrfinten innan 2-0 målet var av högsta klass.
2 Skellefteå FF-märken: Alex Åman stod för en stabil insats i FF-försvaret. Han visade även upp fina kvaliteter i anfallsspelet.
1 Skellefteå FF-märken: Linus Almqvist kom in som en frisk fläkt och gav laget mycket energi. Han bjöd hemmapubliken på ett riktigt drömmål!


SAMMANFATTNING SKELLEFTEÅ FF – LIGAN

5 Skellefteå FF-märken: Oliver Grenholm

4 Skellefteå FF-märken: Jonathan Käller

3 Skellefteå FF-märken: Riccardo Brugnoni

3 Skellefteå FF-märken: Henrik Lööf

3 Skellefteå FF-märken: Elton Hedström

2 Skellefteå FF-märken: Alex Åman

1 Skellefteå FF-märken: Hampus Johansson

1 Skellefteå FF-märken: Ricardo Cardoso

1 Skellefteå FF-märken: Simon Jamehdar

1 Skellefteå FF-märken: Linus Almqvist