Hayle Action

Årets Akademispelare 2020 – Hayle Berhanu

postad i: Nyhet 0

Detta är en artikel från vårt fotbollsmagasin. Läs hela magasinet här. 

Hayle Berhanu är 16 år gammal och spelar forward i Skellefteå FF:s P17 lag. 

– Att vinna årets akademispelare känns såklart kul. Det är ju alltid kul att få ett kvitto på att allt jobb man har gjort betalat av sig, säger han. 

Han är fostrad i IFK Anderstorp, men har de senaste fyra åren tillhört Skellefteå FF:s akademi. Hayle är en av de spelare som du oftast kan se på Electrolux Home Arenas konstgräsplan oavsett om det är träning med laget eller på egen hand. 

– Jag brukar prata med tränarna och tränar extra på detaljer, det känns viktigt, säger han. 

Varför tror du att du fått den här utmärkelsen? 

– Jag tror det beror på hårt jobb och attityd till träningarna. Att ge det man har när man väl är på träningen, säger han. 

När han inte spelar fotboll säger han att han mest chillar och spelar FIFA. Under dagarna så läser han ekonomiprogrammet på Anderstorp. Men det är fotbollen som är viktigast för Hayle. 

– Mitt mål är väl att kunna leva på det och ta mig så lång som möjligt. Det krävs nog ganska mycket för att nå dit. Att jobba så hårt som möjligt, oavsett vilket lag jag spelar eller tränar med och att ge allt när jag väl är på planen, så att jag kan gå av planen och ärligt säga att jag gjort allt jag kan, säger han.

Motivering till utmärkelsen: 

Årets akademispelare går till den spelare som lyckas kombinera fysisk och mental träningsnärvaro med god kamratskap. När han dessutom med en härlig inställning till träning och med en enorm målmedvetenhet har utvecklats mycket som fotbollspelare så blev valet enkelt. Ett mycket bra föredöme för övriga inom akademin. 

Tidigare pristagare: William Rönnlund, David Lundgren, Ludvig Markgren, Albin Jonsson, Ceasar Lindblom.

Hayleyesus Berhanu Shifraw
Hayle Berhanu blev årets akademispelare i Skellefteå FF