IMG 1474 1

Årets utmärkelser i dam och herrlaget!

postad i: Nyhet 0

Detta är en artikel från vårt fotbollsmagasin. Läs hela magasinet här. 

Årets Utmärkelser

Traditionsenligt delade Skellefteå FF ut ett antal utmärkelser i samband med att säsongen avslutades. Årets mest värdefulle spelare på damsidan 2020 blev Mia Rönnholm  och motsvarande pris på herrsidan fick Joe Bell motta. 

Mia Rönnholm gör sin första säsong i Skellefteå FF efter att hon anslutit från Myckle IK inför säsongens start. 

– Oj, jag vet verkligen inte varför jag får den här utmärkelsen. Kanske för att jag är en spelare som inte ger upp i första taget och att jag försöker få mina lagkamrater att göra sitt bästa varje match, säger Mia Rönnholm. 

– Jag är såklart jätteglad. Det är väldigt kul att bli uppskattad, säger hon. 

Hon verkar trivas bra i laget. 

– Jag tycker att laget har tagit stora kliv framåt och att vi har utvecklats väldigt mycket. Vi fortsätter alltid att kämpa och peppa varandra trots motgångar. 

Förutom årets mest värdefulle spelare utnämndes även Klara Lindholm till “årets lagkamrat” och Cecilia Andersson till “årets utvecklingskurva”. Mer om Cecilia Andersson och damlaget kan ni läsa på sida 16-17. 

Mia Ronnholm

Mia Rönnholm blev utsedd till årets mest värdefulle spelare. 

På herrsidan var det Joe Bell som blev utsedd till “årets mest värdefulle spelare”.  

 – Det är en väldigt stor ära för mig att få den här utmärkelsen efter min första säsong i klubben. Extra speciellt i och med att min pappa var med på avslutningsmiddagen och fick vara med när jag fick priset, säger han. 

Joe Bell kom till Skellefteå FF i somras från London i England och har sedan dess varit gjuten i Skellefteå FF:s backlinje. 

Det var inte bara Joe Bell som uppmärksammades med utnämningar. “Årets unga spelare” blev Albin Jonsson och “årets lagkamrat” blev Will Hoare, för andra året i rad. Föreningen uppmärksammade även Linus Almqvist som i och med årets säsong gjorde sin tionde säsong för Skellefteå FF. Mer om herrlaget och Joe Bell kan ni läsa om på sida 18-19.

IMG 20201017 195202 1
Från vänster: Linus Almqvist, Joe Bell, Will Hoare och Albin Jonsson