Årskrönika: Minnen är skapade, men 2017 var början på något nytt

postad i: Nyhet 0

Årets sista dag. Tid för reflektion, men även dags att lyfta blicken.

2017 var året då Mattias Granström etablerade sig som den klubbchef han är – stabil, långsiktig och genuin.

Sanna Lundmark – som den friska fläkten hon är, satte positiva avtryck direkt hon började, alltid med ett leende.

Det här året har vår ungdomsverksamhet utvecklats mer än någonsin. Tillsammans växer vi, tjejer och killar, och alla är välkomna. Omsorg och tålamod är nyckeln till framgång. Allt vi gör börjar här.

Föreningens akademi gick från klarhet till klarhet. Ligacup-avancemang och personlig utveckling av spelare, både på och utanför planen. Ur det skapades Hela Spelaren, något vi vill bygga hela vår förening runt, en värdegrund, en idé om att vi kan bidra till något bättre, något större än bara fotboll. Ett bättre Skellefteå.

2017 visade representationslaget att hårt arbete och fokus på rätt saker lönar sig. Seriesegern i division II norra var odiskutabel, men framförallt hittade laget den magiska känslan, att tillsammans kan vi nå toppen. Den känslan bygger vi vidare på.

Under 2017 andades våra projekt och arrangemang frisk luft och gjordes sällskap av Nordic Light Outdoor Sports. Innebandy utomhus är nu också en del av vår förening. Det är fantastiskt kul att överraska, att skapa något som sticker ut, något som ger tillbaka till Skellefteås invånare.

Sammanfattningsvis har vår förening lyckats både sportsligt och organisatoriskt.

Vi fortsatte målmedvetet vår gemensamma resa, vi fortsatte att bygga grunden tillsammans mot toppen. 2017 var säsongen då det mesta fungerade enligt plan, så som det sällan gör i idrott. Det är vi stolta över.

Nu har vi tagit steget upp i serietillhörighet, vi har investerat ytterligare i vår akademi och ungdomsverksamhet. 2018 är det dags att fortsätta vår resa, och det kommer krävas stort mod att våga fortsätta tro på vår inslagna väg, att visa stor passion för det vi gör och framförallt omsorg ta oss an de utmaningar ödmjukt som kommer att komma. 2018 blir tufft på många plan, men jag är övertygad om att vi växer med uppgiften. Vi kommer att lyckas och vi kommer att ha kul under tiden.

Jag vill personligen att du som läser det här ska känna att du är en del av vår förening.

Utan dig är vi vilse, utan dig har vi mindre betydelse.

Skellefteå Fotbollsförening ska vara för alla, för h e l a Skellefteå. Lite så vill jag att du ska känna. Var stolt över klubbmärket, var stolt över Skellefteå.

Gott nytt år så ses vi på Norrvalla 2018!

Fredrik Sundvall

Ordförande Skellefteå Fotbollsförening