cropped sff symb svart 1

Bekräftade fall av covid-19 på Sommarproffs

postad i: Nyhet 0

Under helgen har Skellefteå FF blivit kontaktade av smittskyddet i Västerbotten och fått information om att vi har bekräftad fall av covid-19 på vårt Sommarproffsläger som gick av stapeln 16-20 augusti.

– Det stämmer. Det är såklart väldigt olyckligt. Nu följer vi de rekommendationer vi har fått från Region Västerbotten för att minska smittspridningen. Vi har fått instruktioner om hur vi ska hantera detta och information har gått ut till de berörda parterna.

Vad är det som gäller? 

– Efter kontakt med Stephan Stenmark är det det här rekommendationerna vi fått. De som varit på lägret måste vänta till efter dag sju från senaste exponeringstillfälle och kan efter det återuppta fritidsaktiviteter så som träning och match om de inte har eller haft några symptom. De kan också återgå till träning om de testas dag fem och testet visar sig vara negativt kan man träna efter det. Det här gäller både spelare och ledare som deltagit på lägret.

Vad innebär det för föreningen?

– Vi har ställt in tre matcher. P16 skulle åkt till Kiruna i söndags, och vårt division 5-lag skulle spela mot Bureå idag tisdag och herrlaget skulle ha spelat mot Boden imorgon onsdag. I övrig kan träningar fortsätta som vanligt för de som inte varit med under lägret.