Blir det en solskenshistoria när Linköping kommer på besök?

postad i: Nyhet 0

Imorgon söndag är det återigen dags för match i herrarnas division I norra.

Denna helg står Skellefteå FF för värdskapet när en annan nykomling kommer på besök, detta i form av FC Linköping City – som likt Skellefteå vann sin division II i fjol storstilat med blott en förlust på hela säsongen.

Hos gästerna återfinns en rad intressanta spelare, däribland Lawson Sabah, som är på lån från den allsvenska giganten IFK Göteborg, samt lagets skyttekung Michael Uwezu som hade sin fotbollsfostran i den europeiske toppklubben Arsenals ungdomsakademi.

Springer Shafei Åman ifrån motståndarförsvaret imorgon?

Söndagens drabbning är på många sätt en vidöppen historia där båda nykomlingarna har blandat och gett.

Skellefteå FF har som bekant noll inspelade poäng, men en stigande formkurva rent spelmässigt.

Linköping å sin sida har blott en förlust hittills, och den kom senast de var i Västerbotten – nämligen för två helger sedan när de bortaföll mot Umeå FC med 3–2.

Utöver den matchen har Linköping en seger och den kom mot en annan nykomling, Rynninge, samt två kryss och dessa kom mot Nyköping och Akropolis.

Skellefteå FF kommer senast från en bortaförlust mot Nyköping med 2–0.

Spräcker Nur Adem sin målnolla mot Linköping imorgon på ”Nurvalla”?

Prognoserna är dock ljusa, både gällande vädret och skadeläget i Skellefteå. SFF börjar närmar sig en skadefri trupp, med de flesta spelarna åter i träning – och det mesta talar för att solen kommer att skina under söndagseftermiddagen.

14.00 blåser domaren igång matchen – och i takt med det kommer vi även att få svaret på om det blir en solskenshistoria eller ej. Välkomna till ”Nurvallas” solläktare!