Coachkrönika

postad i: Nyhet 0

DAN BURLIN

Klubben vill uppåt & vågar stå för det

Säsongen 2016 blev helt klart inte vad vi hade tänkt oss och många gånger gjorde det fruktansvärt ont. Så här i efterhand var det dock ett väldigt lärorikt år för både mig och vårt unga lag. Det sägs att draken lyfter i motvind och för oss i Skellefteå FF är det just det som är målet med 2017.

Skellefteå FF siktar uppåt och det är inget som hymlas med. Jag gillar det, jag gillar verkligen att klubben vill uppåt och vågar stå för det. Men framgång kommer sällan över en natt utan kräver oftast en resa, något som Skelleftebor vet allt om.

Att drömma om SM-guld inom en snar framtid är förstås just att drömma. Vår strävan efter elitfotboll i Skellefteå är dock väldigt realistisk och kommer att ske.

»Något som talar för det är är vårt unga A-lag och klubbens satsning på Akademin«

Något som talar för det är är vårt unga a-lag och klubbens satsning på Akademin. Under de senaste åren har våra unga spelare ställts mot lag som Djurgården, Hammarby och Brommapojkarna. Ovärderliga matcher där murar rivits och drömmar föds.

En Lindgren mot en annan
Årets trupp känns verkligen intressant. Jag har bytt en Lindgren mot en annan Lindgren som partner och det känns förstås enkelt. Våra unga spelare har fått ett år till av erfarenheter. Nur Adem och Jonathan Käller är två unga spelare som redan visat sin klass och de kommer att ta för sig ännu mer i år.

Vi har även fått behålla de vi ville och kryddat på med bland annat hemvändaren Leo Englund som har imponerat på mig. Han visar verkligen att han brinner för det här och sånt är smittsamt. Ett annat ”nyförvärv” jag ser fram emot att se på planen är Jocke Wikberg, han är nu tillbaka efter knäskadan som höll honom borta från spel i fjol och hans närvaro märks tydligt.

Jobbat stenhårt
Efter några månader inne i Bollhallen, på gymmet och ute i snön har vi nu äntligen kommit oss ut på på fullstor plan. Grabbarna har jobbat stenhårt och jag är väldigt nöjd med hur det har sett ut. Nu väntar några viktiga träningsmatcher med finslipning innan serien drar igång. Vi kommer att vara redo!

Vi ses på Norrvalla!