SAM 7529

Dam: Premiären avklarad – nu väntar intensiv period

postad i: Damlaget, Nyhet 0

Skellefteå FF:s damer spelade första matchen i lördags mot Medle SK på bortaplan. Hemsidan ställde några frågor till tränarna Rickard Falkman och Erik Bolin för att få deras tankar om matchen och kommande veckors hårda matchschema.

Hur känns det att vara igång efter en lång försäsong utan träningsmatcher? 

– Det känns lite speciellt, men vi har full respekt för att vi alla måste bidra för att minska smittspridningen. Att börja en serie utan att få till en enda match kanske inte är optimalt. Det jag tycker är bra är att vi får möjlighet att spela dubbla möten istället för en enkel serie, säger Rickard Falkman

Hans tränarkollega Erik Bolin fyller i.

– Känslan var också: Äntligen! Vi har längtat innerligt till seriestart. Vi har givetvis i fatet att vi inte spelat nån träningsmatch. Men vi vet att det är nu det gäller, säger han.

Era tankar om matchen?

– Jag måste säga att matchen mot Medle gick bättre än förväntat då vi hade 12 spelare borta samt att vi de senaste tre veckorna har varit väldigt få på träningarna på grund av skolavslutningsfirande bland avgångsklasserna i gymnasiet, säger Rickard Falkman.

Vad är ni extra nöjda med i lagets spel?

– Vi höll oss hyfsat till spelplanen. Vi vågade rulla boll även om vi blev pressade samt att vi lyckades med ett antal snabba omställningar, säger Rickard Falkman.

– Vi har ett tydligare lugn i laget för detta år. Den övergripande känslan är att det är tryggare, säger Erik Bolin.

Finns det något ni behöver jobba extra med framöver?

– Fortsätta jobba på spelplanen, hålla våra positioner och kunna välja när vi ska gå till anfall och när vi ska vårda bollen, säger Rickard Falkman.
– Offensivt behöver vi jobba med att lyfta blicken och våga driva själv om utrymme ges. Samt att nöta vårat spel.
Vi behöver jobba med att våga ta avslut tidigt när det behövs, säger Erik Bolin.

Några tankar inför kommande vecka?
– Då vi går in i en intensiv period med 2 matcher per vecka o en träning per vecka kommande 2 veckorna hinner vi inte nöta på detaljerna utan vi får fokusera på att spela samman laget då flera spelar på nya positioner inför säsongen, säger Rickard Falkman.
– Riktigt tight med matcher den närmaste tiden. Viktigt att vi kommer ihåg det vi tränat och hjälper varandra, säger Erik Bolin

Nu väntar ett tufft matchande med 3 matcher på 6 dagar.

Premiären

Medle SK – Skellefteå FF 0-5

Kommande matcher

Skellefteå FF – Burträsk FF torsdag 17 juni kl 19.45

Skellefteå FF – Fromhedens IF/Malå IF 20 juni 19.00

Skellefteå FF – Rönnskär Railcare IF/Clemensnäs IF 22 juni 19.45