Linus1

De tre återvändarna

postad i: Nyhet 0

Detta är en artikel från vårt fotbollsmagasin. Läs hela magasinet här. 

När Skellefteå FF:s herrlag laddar för att dra igång säsongen är det inte mycket som har återgått till hur det var tidigare. Tre spelare som däremot återvänt till Skellefteå FF efter äventyr i andra lag är Radek Erlich, Linus Almqvist och Oscar Larsson. 

Om vi börjar med dig Radek. Senast du var i Skellefteå FF var Division I-säsongen 2014. Efter det blev det fortsatt Division I med Team TG innan du de två senaste åren spelat med Morön. Hur kommer det sig att du är tillbaka i Skellefteå FF? 

 – Jag och min sambo bor i Skellefteå och vi var inte intresserade av att flytta. När Matti (tränare i Skellefteå FF Matti Kilpelä reds) hörde av sig fick jag en bra känsla kring vad han ville bygga för typ av lag. Sen har jag hört mycket bra om Matti och Johan (Johan Karlsson, ass tränare i Skellefteå FF reds), vilket gjorde beslutet lättare, säger Radek Erlich. 

Och han trivs bra i föreningen. 

– Det känns kul och seriöst att vara tillbaka. Det känns som om laget har något bra på gång. Det är skönt att jag känner föreningen sedan tidigare så det känns lite som hemma, säger Radek Erlich. 

Radek2
Radek till höger.

Linus, du har spenderat två säsonger i Division I med Carlstad United sen du lämnade Skellefteå FF inför säsongen 2018. Hur känns det att vara tillbaka för dig? 

– Jamen det känns bra ändå att vara tillbaka. Och förhoppningsvis kan jag kanske bidra med lite som jag lärt mig de senaste två åren. Det var väl kanske inte planerat att flytta hem igen för min del. Men ibland är det tillfälligheter som styr vart man hamnar, säger Linus Almqvist. 

Oscar Larsson lämnade Skellefteå FF efter säsongen 2016 och har sedan dess spelat i Hjoggböle och Morön. Men nu är mittbacken tillbaka igen. 

– Känns jättebra verkligen! Kommit in bra i det sköna gänget och Matti och Johan är jättebra tränare på många sätt. Så det känns bara bra, säger Oscar Larsson. 

Hur kommer det sig att du är tillbaka?

– Ända sen jag lämnade FF så har det funnits ett litet sug att komma tillbaka. Detta år var jag extra taggad på att köra för fullt och med tanke på att det är duktiga spelare och ledare så kändes det som bra tajming att vara tillbaka detta år, säger Oscar Larsson. 

Linus och Radek får i sammanhanget ses som rutinerade med sina 33 respektive 31 år. Båda har flera års erfarenhet från division I-spel och de pratar båda om att de vill bidra till laget. Det handlar inte om två ambitionslösa spelare som återvänt till Skellefteå FF. 

– Jag vill göra mina medspelare bättre, hjälpa laget att nå toppen av tabellen och förhoppningsvis sätta några baljor, säger Radek Erlich. 

– Mina ambitioner är alltid att försöka prestera på topp och vara så bra som jag kan vara, säger Linus Almqvist.

Linus5
Linus lyssnar på Coach Matti

Oscar Larsson är 24 år och befinner sig kanske i ett litet annat läge i sin karriär. 

– Jag känner att jag har mycket kvar att ge och det är också därför jag vill spela i Skellefteå FF. Jag vill träna hårt och utvecklas varje dag. Sen vill jag försöka vara en ledare på plan och såklart få spela så mycket som möjligt. Men då krävs det hårt jobb med tanke på den hårda konkurrensen i hela truppen, säger Oscar Larsson.

I och med Covid-19 så har säsongen blivit uppskjuten och även halverad. Spelarna i herrlaget fick 10 dagar extra ledighet i april för att samla krafterna, men har sedan dess tränat på inför seriepremiär som går av stapeln den 18 juni mot Täfteå hemma på Electrolux Home Arena. 

– Det blir minst sagt en annorlunda säsong eftersom försäsongen blivit så pass lång. Vi har gjort allt vi har kunnat för att förbereda oss med tanke på omständigheterna med Covid-19. Det är bara 13 matcher vilket gör att allt kan hända. Trots allt är jag positiv och tror på laget, säger Radek Erlich. 

– Det blir ju en väldigt speciell säsong med tanke på allting som hänt med corona osv. Men det gäller bara att träna bra och att laget håller fokus och ger allt i varje match så ska det nog kunna komma någonting bra av denna säsongen ändå, säger Linus Almqvist. 

– Jag har inte så bra koll på alla lag men vi har många duktiga spelare och en ung, lovande och hungrig trupp, så vi känns farliga i år. Det blir speciellt såklart med en enkelserie men jag hoppas och tror starkt på detta lag i år! Jag känner mig riktigt laddad, säger Oscar Larsson. 

Oscar1
Oscar är redo för säsongen.

 

FAKTARUTA

Namn: Linus Almqvist

Ålder: 31

Bor: Kanalgatan med flickvän och hund

Jobb: Arbetslös snickare 

Äter helst: En stor grillad köttbit

Senaste låt du lyssnade på: Eminem – Godzilla

Ser helst på: Blir mycket Youtube nu förtiden och där kollar jag på Deermeatfordinner och Youngblodz

Namn: Radek Erlich

Ålder: 33

Bor: 

Jobb: Brevbärare på posten

Äter helst: Grillad oxfilé, medium-rare med bea

Senaste låt du lyssnade på: Afrojack – Ten feet tall

Ser helst på: La casa de papel

Namn: Oscar Larsson

Ålder: 24

Bor: Lägenhet på Läkarvägen

Jobb: Snickare på Berglund Bygg 

Äter helst: Kinamat

Senaste låt du lyssnade på: Jubel – Someone

Ser helst på: Dum och dummare

 

Kommentarer från tränare Matti Kilpelä

Om Oscar Larsson:

Fått en nytändning. Verbal och oöm spelare som vågar tar för sig. Stark i dueller. 

Om Linus Almqvist:

Återvändare som bidrar med sin rutin. Fina offensiva egenskaper. 

Om Radek Erlich:

Proffs i alla lägen. Stämplar in varje dag och är ett gott föredöme för våra yngre spelare.