Det finns inga genvägar om vi ska lyckas

postad i: Nyhet 0

Detta är en krönika skriven av vår herrlagstränare Matti Kilpelä som publicerades i vårt fotbollsmagasin. Läs hela magasinet här!

Skellefteå FF har som förening en målsättning och vision att etablera sig som ett elitlag inom svensk fotboll.

Tre gånger har vi varit där och nosat på nivån, utan att ha räckt till. Kort sagt; vi har varit nära, men samtidigt väldigt långt borta.

Fjolåret var jobbigt på många sätt och vis, men det viktigaste är ändå i slutändan att vi tar lärdom från det som har varit och blickar framåt mot nya vägar för att nå vårt gemensamma mål.

Med all sannolikhet kommer Skellefteå FF aldrig att kunna köpa ihop ett lag för att nå framgång. Vi är och kommer för alltid att vara beroende av lokala spelare. Och då måste vi se till att de spelare som finns här blir bättre, och då ska de spelare vi har i laget sträva efter samma mål som Skellefteå FF – att bli elit, vare sig man är 16 eller 28 år.

Hur ska vi då lyckas med detta?

Först och främst måste vi vara beredda att lägga ned den tid som krävs, och det gäller på alla fronter i föreningen. Ett hårt arbete ska ligga till grund för att vi ska kunna träna som ett elitlag, samt ge våra spelare de förutsättningar som elitspelare ska ha. Såväl spelare som ledare måste ha en klar och realistisk bild av vad som krävs för att nå eliten. I slutändan är det varje enskild individ som behöver ta ansvar för sin egen utveckling. Det finns inga genvägar

Hur man än uttrycker sig och säger, så är detta ett arbete som kommer att ta tid. Men för mig råder det inga tvivel att om vi är redo att ta jobbet, så kommer resultaten att komma med tiden.

I år har vi en väldigt ung och lovande trupp, som har visat en fantastisk karaktär att vilja jobba hårt under försäsongen. Jag hoppas av hela mitt hjärta att alla fotbollsintresserade i Skellefteå vill komma och titta på dem, och framförallt stötta dem att nå deras drömmar.

Och kom ihåg; Det finns inga genvägar till solläktaren på Norrvalla.