webbebba

“För oss väger det tungt att klubben satsar på mer än bara fotboll”

postad i: Futsal, Nyhet, Ungdom 0

SAM 4017

Skellefteå FF har som mission “att med fotboll stärka regionen”. Idag märks det genom samhällsviktiga evenemang och genom CSR-projektet Hela Spelaren.

– Vi vill genom vår verksamhet hitta sätt att stärka vårt närområde även utanför fotbollsplanen. Jag tror vi är rätt unika som idrottsförening, i alla fall i Skellefteå, om att ha så många andra aktiviteter utöver fotbollen. Och det har varit en strategi vi har haft för att vara en positiv kraft i Skellefteå, säger Skellefteå FF:s klubbchef Mattias Granström. 

Men för att den typen av verksamhet ska kunna bedrivas krävs det att företag ser samhällsnyttan i det och är med och stöttar ekonomiskt. Ett företag som ser nyttan i engagemanget och som är en ny partner till Skellefteå FF:s är Magnolia Bostad.

– Vi planerar att bygga bostäder i Skellefteå och letade därför efter ett lokalt fotbollslag att sponsra. Skellefteå FF kändes rätt från början, säger Suzana Bossel som är marknads- och kommunikationschef på Magnolia Bostad.

Hon utvecklar hur Magnolia resonerar kring samarbeten.

– För oss väger det tungt att klubben satsar på mer än bara fotboll. Det är viktigt för oss att klubbarna vi stödjer satsar på flick- och damlag och gärna har fokus på CSR-frågor. Skellefteå FF har en värdegrund som bygger på alla människors lika värde och är bra på att lyfta tjejerna i klubben. Redan vid första samtalet med klubbchefen Mattias hade han en idé om hur vi kan stödja deras CSR-satsning och det ville vi vara en del av, säger Suzana Bossel.

Magnolia Bostad planerar att bygga bostäder på Västra Erikslid i Skellefteå, som är en del av Skellefteå FF:s upptagningsområde. Företaget är en van samhällsaktör och har flera samarbeten med fotbollsföreningar runt om i Sverige. 

– För oss räcker det inte med att bara bygga bostäder. Vi vill också vara en aktiv och engagerad kraft på de orter där vi finns. Därför stöttar vi flick- och damfotbollslag runt om i Sverige med bland annat låneskor, mellanmål och läxhjälp, säger Suzana Bossel. 

Varför just fotboll? 

– Fotbollen är fantastiskt i att den samlar människor med olika bakgrund, skapar gemenskap och är en väg in i samhället. Det vill vi stödja. För att dessutom slå ett slag för jämlikhetsarbetet har vi valt att i första hand rikta vårt stöd till tjejfotbollen.

Skellefteå FF har de senaste åren startat två nya damlag. Ett i futsal och ett i fotboll.

Vad vet du om Skellefteå som stad?

– Jag har ingen närmare relation till staden tyvärr, men ser mycket fram emot att få komma och titta på en fotbollsträning och lära känna staden bättre, säger Suzana Bossel. 

Parterna är nu överens om ett flerårigt avtal som gäller Skellefteå FF:s CSR-projekt Hela Spelaren och föreningens dam- och flickverksamhet. 

– Väldigt roligt att ett företag som håller på att etablera sig på orten ser värde i vår verksamhet och de satsningar som vi arbetar med, säger Mattias Granström. 

När det kommer till Hela Spelaren är det aktiviteterna läxläsning, aktiviteter på äldreboende, trygghetsvandring i centrum och aktiviteter med personer med funktionsvariationer på Tisdagsklubben som Magnolia kommer att stötta. 

– Vi ser fram emot ett samarbete med Skellefteå FF! Det ska bli kul att få lära oss mer om klubben och deras arbete med tjejerna. Vår förhoppning är att det blir ett långt samarbete som vi kan utveckla ännu mer i framtiden, säger Suzana Bossel. 

SuzanaBossel

Namn: Suzana Bossel

Arbetsroll: Marknads- och kommunikationschef Magnolia Bostad

Bor: Stockholm

Suzana om Magnolia Bostad: 

Magnolia Bostad utvecklar nya boenden – såväl hyresrätter som bostadsrätter, samhällsfastigheter och hotell i attraktiva lägen i Sveriges tillväxtorter och storstäder. Vi skapar moderna hem och bostadsmiljöer genom smarta funktioner, tilltalande arkitektur och god gestaltning.

Suzana om hur Magnolia Bostad är med och utvecklar Skellefteå: 

I Västra Erikslid cirka 1 km norr om centrala Skellefteå planerar vi ett helt nytt bostadsområde. Här ska vi bygga ca 300 bostäder med olika upplåtelseformer för små och stora familjer. Läget är strålande med direkt närhet till såväl friluftsområdet Vitberget som Erikslids centrum och det finns goda bussförbindelser med Skellefteå centrum. Projektet kommer att utformas som flerbostadshus i trä med en blandning av friliggande hus och hus i kvartersstruktur. Visionen är att skapa ett hållbart samhälle med mångfald, gemenskap och trygghet. 

HELA SPELAREN

Workshops

I samband med träning har de äldsta lagen ett antal diskussionsgrupper om ämnen som är relevanta för ungdomar idag. 

Föreläsningar

Varje år tar SFF del av ett antal föreläsningar. Ex Peter Rung, Petter Andersson, Max Bergander och Jonathan Hedström. 

Ledarskapsträffar

För våra ledare, spelare och feriepraktikanter. Med teman anpassade för att värdegrundsfrågor ska vara närvarande i hela föreningen.

Våraktivitet

2018 gjordes en musikal av spelarna själva. 2019 och 2020 gjordes läxläsning, besök på äldreboende, aktivitet med personer med funktionsvariationer och trygghetsnärvaro på stan.