Första poängen bärgad efter händelserik tillställning

postad i: Nyhet 0

Första poängen i årets division I-spel är bärgad för Skellefteå FF och den kom efter en riktig rysare.

Skellefteå inledde söndagens match mot Linköping väldigt förtroendeingivande. Taktiken var tydlig den första kvarten och laget skulle sätta långa bollar bakom gästande Linköpings backlinje.

Denna taktik kom även att ge utdelning efter blott nio minuter när mittbacken Jacob Stephenson blev fri efter att ha fått en skarv från kollegan William Schönfeldt och placerat in bollen bakom gästernas amerikanske målvakt.

Efter målet tappade dock hemmalaget något av sin intensitet och Linköping bet sig in i matchen allt mer.

Ju längre halvleken led, desto öppnare blev matchen. Leo Englund hade ett friläge och Sebastian Shafei Åman hade ett halvöppet mål, men inget av detta resulterade i något vilket gjorde att Skellefteå FF fick nöja sig med en 1–0-ledning.

Även Linköping hade ett par lägen under den första akten, men när de väl kom igenom det täta mittlåset med Schönfeldt och Stephenson stod målvakten Fredrik Enberg pall.

Fredrik Enberg fick kapitulera till slut.

I den andra halvleken tog Linköping över allt mer och Skellefteå föll allt lägre ned i banan.

Gästerna slog många inlägg och det var just det som skulle ge utdelning efter dryga timmen.

Efter en tilltrasslad situation kunde Kyle Lloyd Knoket trycka in 1–1 och kvitteringen var ett faktum.

Efter kvitteringen blev det i mångt och mycket ett ställningskrig där båda lagen var rädda om poängen, samtidigt som de båda jagade de tre poängen.

Matchen spelades i ett högt tempo, vilket kom att ge sin bieffekter med dryga kvarten kvar. Många spelare hängde på knäna och det var många trötta kroppar – vilket resulterade i tämligen fina omställningsytor.

Men inget av lagen tog vara på dessa och matchen slutade lika, 1–1.

William Schönfeld var en av planens bästa spelare.

Därmed inkasserade Skellefteå FF sin första poäng för säsongen – och man gjorde det inför 652 personer.