Gray

Gray Hoffman senaste nyförvärvet för SFF

postad i: Nyhet 0

Skellefteå FF har gjort en del förändringar i truppen under sommaren. Ett av nyförvärven är 19 årige Gray Hoffman som senast kommer från Nyköping BIS. 

Gray är fotbollsfostrad i Ljusdal, men han flyttade till Sundsvall inför gymnasiet och tillhörde GIF Sundsvalls organisation.

Hur hamnade du i Skellefteå FF?

– Jag fick veta att Skellefteå FF var intresserade. Efter att jag haft diskussioner med sportchef Mattias Granström och tränare Johan Karlsson så fick jag en bra känsla och att det klickade. Det här är en bra miljö. Mitt intryck var att det var en seriös klubb och en fin utvecklingsmiljö.

Varför ville du lämna Nyköping BIS?

– Jag trivdes inte och det var inte en miljö för mig. Och då är det svårt att få ut sin fulla potential som fotbollsspelare. Så det här blev en bra lösning för mig.

Hur var tiden i GIF Sundsvall?

– Det var jättebra. Jag kom dit som 15 åring. Det innebar att jag flyttade hemifrån och fick anpassa mig till en ny stad och ny klubb. GIF Sundsvall är en bra förening som har bra förutsättningar för unga spelare att bli så bra man kan bli. Jag fick, under min tid där, förmånen att ta steget upp till A-laget sommaren 2021. Jag tycker att jag utvecklades mycket både som spelare och person under min tid i a-laget. Det kändes väldigt häftig att också få vara med det året som Sundsvall tog steget tillbaka upp i Allsvenskan, så där blev jag verkligen en erfarenhet rikare.

Gray fick göra 3 framträdande i Superettan och känna på vad nivån låg på.

– Jag växte mycket och lärde mig mycket av spelarna runt om. Framförallt av de mer erfarna, så det har verkligen bidragit till min utveckling, säger han.

För de som inte har sett dig spela, vad är du för typ av spelare? 

Jag är en innermitttfältare som gillar har mycket boll och att diktera spelet. Jag gillar inte att vara utan boll, så jag gillar att ta tillbaka bollen så snabbt som möjligt, så skulle säga att jag är en rätt bra bollvinnare också.

Hur har första tiden i Skellefteå FF varit? 

– Jag har fått ett varmt välkomnande av alla. Det är ett fint gäng med ambitiösa spelare som vill bli bättre. Och fina personligheter också. Det är mitt intryck av klubben hittills. Det känns som jag kommit in i det bra också. Det känns kul att det är så pass seriöst att man erbjuder tränare extraträningar för att jobba på sina styrkor och svagheter för att hela tiden försöka bli så bra som möjligt. Det är något som verkligen passar mig bra.

Vad tycker du om Skellefteå som stad?

– Jag har inte utforskat så mycket än, men av de jag sett så är det fint. Många byggnader av trä. Jag är en simpel person som fokuserar på det som jag tycker är viktigt.

Gray har skrivit kontrakt till 2024.

– Jag tror på projektet som SFF har. Självklart vill vi ju såklart vinna så många matcher som möjligt och nå så högt som möjligt och ta steget till Division 1. Om vi inte skulle göra det i år finns det en trygghet i det att om vi inte lyckas i år, kan man också gå för det nästa år. För min del finns det en trygghet i att ha den längden på kontraktet.

Några sista ord innan vi avslutar? 

– Jag hoppas att så många som möjligt kommer och ser oss att spela och blir vår 12:e spelare så vi kan vinna så många matcher som möjligt tillsammans.