HEJ SCHELLEFTEÅ!

postad i: Nyhet 0

Det var ett tag sen sist. En höst har passerat och med den en säsong. Sammanlagt 1034 mil i buss räknade vår anfallare Andreas Smedbakken ut. 1034. Det är några timmar.
Vi har också en del fotbollstimmar i år. I skrivande stund har vi dock en match kvar, den hemma mot Valbo, men oavsett hur den slutar så blev inte det här året så som vi i Skellefteå FFs a-lag hade tänkt. Vi ville vara med i toppen. Istället var den en period i slutet av sommaren där vi låg precis över det nedre strecket. Extremt stolt och glad över att vi lyckades vända den negativa spiralen. Att vi med kniven mot strupen kunde resa oss, komma samman och leverera det vi behövde. Fantastiskt. Jag är övertygad om att det var en nyttig erfarenhet för många i vår unga spelartrupp. Jag är övertygad om att det är något som flera kommer ta med sig vidare i sina karriärer. Om jag ska ge en generell analys av säsongen så är det samma egentligen. Den har varit galet lärorik. Jag tror att två saker definierar oss som människor. Sättet du hanterar motgång på och sättet du hanterar framgång på. För mig har synen på den här föreningen eller synen på den här spelartruppen inte förändrats nämnvärt sen jag kom hit i början av februari. Eller det är klart att den har gjort, men grundsynen finns kvar. Det är en förening som har förutsättningarna att tillhöra svensk elitfotboll, det är en spelartrupp där några spelare har potential att spela Allsvensk fotboll. Jag har ett vad med den förra klubbchefen Johan Nilsson om exakt hur många.

>>En förening som har förutsättningarna att tillhöra svensk elitfotboll<<

Och jag ser fram emot att vinna det vadet. Sunnanå åkte ut Elitettan. Så jäkla tråkigt. Synd för fotbollen och hela staden Skellefteå. Jag hoppas att något av stadens lag snart kan ta steget upp igen. Det är bra för staden, det är bra för fotbollen. Har du fortfarande inte lyssnat på min podcast ”Skelleftepodden” gör det. I den brukar jag avsluta med två frågor. Jag tänkte avsluta den här kolumnen med att besvara de frågorna. Vill du rekommendera något med Skellefteå? -Hela staden. Att bo i en liten stad har många fördelar. Livskvalitén är hög. Billigare boenden, kortare avstånd, trevligare människor. Mer tid att lägga på det du gillar. Om vi ska prata om en plats är min absoluta favoritplats i Skellefteå baksidan av Vitberget. Oavsett om du vill se midnattssolen på sommaren eller ett norrsken så är det den absolut bästa platsen. Så vacker, så harmonisk, så mäktigt. Vem tycker du att jag ska intervjua? -Jag vill verkligen pusha för det djupa samtalet. Det kan kännas obekvämt till en början, men skippa Netflix en kväll. Det finns ett samtal som jag tycker alla borde ha. Är du så lyckligt lottad att du har dina föräldrar, eller kanske till och med dina morföräldrar i liv, så tycker jag att du ska intervjua dem. Fråga vad de vet om sin födsel, hur det var när de växte upp, vad lyssnade de på för musik, vad drömde de om. Fråga vad de befann sig i livet när de var 18 år. Vad hade de för förväntningar och förhoppningar om framtiden? Ångrar de något i livet? Det är ett samtal jag VERKLIGEN kan rekommendera. Vänligen JaKe