HenrikLööf kvadd

Henrik Lööf: ”SFF är ett bra lag med ambitioner”

postad i: Herrlaget, Nyhet 0

I två veckor har nu Henrik Lööf varit på plats i Skellefteå. Hemsidan tog ett snack med SFF:s senaste nyförvärv för att lära känna honom bättre. 

Hur känns det? 

— Känns såklart roligt och spännande! Mitt första intryck av laget har varit väldigt bra. Det är en homogen grupp som tagit hand om mig direkt så jag känner mig som en i gänget. Även staden har jag fått ett bra intryck av, säger Henrik.

Vad gör att du skriver på för SFF? 

– Jag trivdes mycket bra i Östersund och hade väldigt bra relation till både spelarna och tränaren. Anledningen till att jag tar det här steget är för jag kände att jag var redo för en ny utmaning. Och när Skellefteå hörde av sig blev jag direkt intresserad, jag visste att det är ett bra lag med ambitioner att utmana om seriesegern.

För de som inte känner till dig som spelare, vem är spelaren Henrik Lööf? 

– Jag är en offensiv mittfältare och mina främsta egenskaper är min spelförståelse, teknik och mitt driv med boll. På de senaste säsongerna har jag blivit mer och mer en poängspelare, så jag hoppas kunna bidra med det här också.

Och vem är personen? 

– Jag skulle beskriva mig själv som väldigt social, omtänksam och lätt att ha att göra med.

Vad har du för ambitioner med fotbollen?

– Mina ambitioner med mitt fotbollsspelande är att bli en så bra spelare som möjligt, och det betyder att utvecklas både på och utanför fotbollsplan. Sedan vill jag såklart spela så högt i seriesystemet som möjligt.

Vad tror du om året som kommer? 

– Jag har höga förväntningar för året som kommer. Vi har en bra trupp och om vi lyckas spetsa till den ytterligare så tror jag jag vi bra chans att vinna serien.