SFF Nytt kontrakt ALBINJ

Herr: Albin Jonsson förlänger!

postad i: Herrlaget, Nyhet 0

Sportchef Mattias Granströms truppbygge fortsätter rulla på. Vi kan gladeligen presentera att den vindsnabba vänsterspringaren Albin Jonsson förlängt sitt kontrakt över säsongen 2022!

Albin Jonsson kom upp i a-laget 2018 under lagets senaste säsong i Division I. Samma säsong blev han utnämnd till årets akademispelare. Han har totalt gjort 57 matcher för Skellefteå FF:s a-lag där han lyckats göra fem mål, en hel del assist och sprintat ifrån högerbackar från hela Sverige.

Senaste säsongen blev det 18 matcher (tio från start) för Jonsson. Han gjorde en rad storartade insatser under en säsong som tyvärr präglades av skador för 19-åringen.

– Jag har haft en tuff säsong med många skador, vilket varit lite tråkigt. Men jag ser fram emot att vara fullt fit och ge mig på nästa säsong skadefri, säger den lovande vänsterspringaren.

Under säsongen har Jonsson spelat som både vänsterback och vänsterytter. Han säger följande om de olika rollerna:

– Jag ser mig själv som bäst som vänsterytter, vilket även är där jag föredrar att spela. Men jag passar ganska bra in på ytterbackspoistionen på grund av sättet vi spelar på.

Han är en av många spelare från Skellefteå som valt att förlänga kontraktet. Lagbygget ser bra ut för sportchef “Grasse”.

– Som jag sagt tidigare är det alltid roligt när spelare från stan och egna leden vill förlänga sina kontrakt. Albin är en snabb och skicklig spelare som kan spela på flera positioner. Tyvärr fick han en del av senaste säsongen förstörd av skador, säger sportchefen.

Albin avslutar:

– Det känns kul att förlänga och ha förtroende att få spela i FF ytterligare en säsong!