SFF Nytt kontrakt MohammedB

Herr: Belouchi klar för 2022

postad i: Herrlaget, Nyhet 0

Den egna produkten Mohammed Belouchi är klar för ett nytt år i Skellefteå FF:s herrlag. 

Mohammed var den spelare i Skellefteå FF som spelade mest minuter under året. Faktum är att han spelade varenda minut av varenda match. Han fick även utmärkelsen ”Årets Kulturbärare” på herrlagets avslutningsmiddag i november.

Vad tycker du själv om säsongen som gick?
– För egen del så tyckte jag att jag höll en hög lägsta nivå igenom nästan hela säsongen. Att jag spelade mest av alla var nog bara att bevis på att allt slit på försäsongen gav resultat. Jag tror även tränarna hade gott förtroende i mig. Känns konstigt och säga att man förväntar sig att spela varje minut, men det kändes som jag gjorde rätt saker under en längre period och då ger det väl resultat antar jag.

För laget var det en säsong med två ansikten.
– Säsongen 2021 började inledningsvis väldigt dåligt om du frågar mig. Jag tycker inte att vi som lag var dåliga utan snarare att vi hade problem att ta ledningen i matcher där vi dominerade med boll och så såg de flesta matcher ut första halvan av säsongen. Efter 14 spelade matcher så vände det och vi går ut obesegrade säsongen ut efter det, vilket är positivt, vad det beror på vet jag inte. Kanske att vi får in målgörare i truppen men även att vi blir mer konsekventa i backlinjen.

En ny tränarduo är klar, hur känns det?
– Ska bli Spännande och se. Kul att få se Coach K (Johan Karlsson, reds) ta en ledande roll. Asplund har jag mindre koll på men har hört gott om honom också.

Vad har du för tankar inför året?
– Jag har höga förväntningar och det var kanske därför jag stannade också, gör vi denna försäsongen bra så har jag inga tvekan om att vi tar en bra tabellplacering kommande säsong.

Sportchef Mattias Granström säger såhär om förlängningen.

– ”Belle” är den enda spelaren som lirade alla matcher förra året. Det är en spelare som tar ansvar för sin egen utveckling, han kör mycket extra och bidrar med den kultur vi vill ha i föreningen. Han är en väldigt fysisk spelare och vi är glada att han valt att förlänga.