philip

HERR: Division I-meriterad spelare klar för SFF

postad i: Herrlaget, Nyhet 0

Skellefteå FF har gjort klart med den 24-årige offensiva mittfältaren Philip Näslund.

Näslund ansluter senast från seriesegrarna i Division II Norrland Team TG FF, där han spenderat de senaste tre åren. Förra året gjorde Philip 10 mål på 24 starter för seriesuveränen.

– Det känns jättebra att ha kommit hit. Jag har fått ett bra intryck av hela organisationen, så jag är väldigt laddad på säsongen som kommer, säger Näslund till hemsidan.

Trots möjligheten att spela division I-fotboll med Team TG lockade så valde Philip att flytta ifrån tryggheten i Umeå och skriva på för Skellefteå FF. Kontraktet är signerat över säsongen 2022.

– Någon gång i januari/februari fick jag ett samtal av Mattias Granström (sportchef) som kollade min status inför kommande år. Efter det ringde Johan (huvudtränare SFF) upp mig. Jag fick ett bra intryck av spelsättet, organisationen och synen på mig. Sen hade jag även en del kontakt med Jonathan Käller som jag spelade med i Team TG 2020.

Var det ett enkelt beslut att lämna Umeå?

– Verkligen inte enkelt. Säsongerna med Team TG har varit bra och att vinna en serie är alltid speciellt på många sätt. Det är första gången jag bor utanför Umeå. Jag har min trygghet där och har bott där hela livet. Plus att division I-spel lockade såklart. Men jag tror ändå det här blev det bästa beslutet om jag tar hänsyn till alla parametrar.
Vill också få med att Team TG varit bra och förstående till mitt val.

Vad är ditt första intryck av Skellefteå FF?

– Jag känner att Skellefteå FF från början har gett ett proffsigt intryck och visat ambitioner. Jag är förväntansfull på vad det här året kan leda till. Jag tror vi kan göra en jättestark säsong sett till spelarmaterialet, organisationen, ledare, spelsätt och övriga personer som arbetar hårt för det här.

Philip är fotbollsfostrad i Täfteå IK. Där spelade han hela sin ungdom. I gymnasiet kom han in på NIU i Umeå vilken innebar en övergång till UFC Akademi. Efter ett år i UFC Akademi i pojkallsvenskan blev det tillbaka till Täfteå IK och division III, där han var med och spelade upp laget i division II. Men de senaste tre åren har han alltså spenderat i Team TG. Två säsonger i Division I och en säsong i division två.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är en offensiv mittfältare som har en bra blick för spelet. Jag skulle också påstå att jag har hög arbetskapacitet. Jag gillar också kombinationsspel och spel på små ytor.

Utanför fotbollen studerar Philip till civilekonom med inriktning handel och logistik vid Umeå universitet. Han är inne på sista terminen vilket innebär en del pendling mellan Umeå och Skellefteå fram till examen i juni.

Hur går dina tankar inför året?

– Jag har väldigt starka förhoppningar. Vi har inte satt något mål i gruppen än, men med spelarmaterialet, tränarna och organisationen vi har så är min inställning att vi bör ha som mål att vinna serien. Jag tror mycket på truppen och ledarna.

Du blir en av truppen mer erfarna spelare, vad hoppas du kunna bidra med?

– Jag har lärt mig en del de senaste tre åren i Team TG i och med division 1-miljön. Säsongen 2020 i ettan var tuff då vi åkte ur men att vi studsade tillbaka året därpå och vann div 2 var starkt och kändes riktigt bra!
Dessa erfarenheter har utvecklat mig som spelare. Det är ju någonting jag siktar på i år också, att vinna en klassisk back-to-back i division II. Spelmässigt vill jag bidra med bra inställning och förhoppningsvis en hel del poäng till laget.

Vi hälsar Philip med familj välkommen till Skellefteå FF.