DSC4059

HERR: EFTER SFF-Älgarna Härnösand IF – Martti Tikkanens matchrapport

postad i: Herrlaget, Nyhet 0

Efter varje match kommer det att komma en matchrapport ifylld av en fotbollsprofil. Denna matchrapport har Martti Tikkanen gjort. Martti är före detta elitspelare och har 30 år som tränare och fotbollsinstruktör. Även fotbollslärare/-tränare inom NIU i 20 års tid.

Marti
Martti Tikkanen

 

Match: Skellefteå FF – Älgarna-Härnösand IF

Datum & tid: 23 april

Resultat: 4-0

Målskyttar: Ieltsin Camoes x2, Isac Hedlund & Oliver Grenholm

Väder: Bra väder med växlande sol och moln. Varmt i solen, kyligare när det var molnigt.

Hur skulle du beskriva matchen? 

SFF var ett betydligt bättre lag. SFF hade svårt att skapa målchanser i första halvleken, men dominerade bollinnehavet. Sen i andra halvlek när 2-0 målet kom så löste sig det helt och hållet.

Mest minnesvärda sekvens från matchen?

Olivers 3-0 mål. Det visade verkligen hans styrka. Hans explosivitet, tempoväxling och ett fint avslut.

Bäst i motståndarlaget?

Nr 17 Joakim Gradin. Han försökte vara spelbar och hade bra positionsspel som defensiv mittfältare. Som gjorde det svårare för SFF att hitta igenom.

Skellefteå FF-ligan:

3 Skellefteå FF-märken: Oscar Danielsson. Alltid spelbar i speluppbyggnaden. Väldigt trygg med bollen och har en bra spelförståelse. I defensiven är han också bra och täcker stora ytor för sina lagkamrater. Tar ansvar. Känns som han hade kunnat spela några steg upp i seriesystemet.

2 Skellefteå FF-märken: Louis Souffo. Framförallt i defensiven. Han är snabb, stark och kommer snabbt upp i rygg så att moståndaren inte hinner vända upp. Även helt okej med bollen.

1 Skellefteå FF-märken: Oliver Grenholm. Framför allt i andra halvlek. Med sin tempoväxling kom han runt på kanten och skapade många målchanser för SFF.

Sammanställning SFF-ligan

4 Skellefteå FF-märken: Oliver Grenholm

3 Skellefteå FF-märken: Oscar Danielsson

2 Skellefteå FF märken: Louis Souffo

2 Skellefteå FF-märken: Ieltsin Camoes