Elton 1

Herr: Elton Hedström om flytten till Skellefteå

postad i: Herrlaget, Nyhet 0

Anfallaren Elton Hedström är klar för Skellefteå FF. Elton som gjorde intryck på SFF:s huvudtränare Johan Karlsson redan under juniortiden är en fysiskt stark anfallare som senast kommer från en sejour i den amerikanska collegefotbollen. 

Berätta om din fotbollsbakgrund?

– Jag började i Ersmarks IK och spelade där tills jag gick till UFC Akademi när det var dags för Pojkallsvenskan 2020. Gick upp till Division II-laget 2021 där jag gjorde 1,5 år innan det blev USA för min del där jag var förra hösten.

Vilket stad och universitet blev det? 

– Dallas i Texas. Southern Methodist University. Jag läste computer science och spelade fotboll samtidigt i D1, den högsta collegeserien.

Det blev ingen fortsättning där?

– Nää, Jag kom tillbaka för att jag kände att jag ville satsa på fotbollen i Sverige igen.

Hur hamnade du i Skellefteå?

– Jag blev kontaktad av sportchefen och har fått en bra känsla för hela föreningen. Tränarstaben, spelarna, föreningen och det välkomnande jag fått.. Det är ett lag som kan vinna serien. Så mina ambitioner stämmer bra överens med Skellefteå FF:s.

Faktum är att Elton har mer koppling till Skellefteå än att han nu spelar för Skellefteå FF.

– Ja det stämmer, jag har Skellefteåkoppling då båda mina föräldrarna är från Skellefteå. Pappa från Ursviken och mamma från Älvsbacka. De flyttade först till Göteborg för att plugga och sen fick de jobb i Umeå och blev kvar där.

För de som inte sett dig spela, vad är du för spelare?

– Jag gillar inte att beskriva mig själv, det är det värsta jag vet. Jag har okej teknik och bra avslut, ibland.

Vad är du för typ av person?

– Ganska lugn. Gillar att chilla och hänga med kompisar, spelar schack ibland. Pluggar företagsekonomi på Umeå Universitet.

Hur har din första tid här varit?

– Allt har varit bra. Kommit snabbt in i gruppen och blivit välkomnad av alla. Bra tempo på träningar. Jag tror det kan bli ett bra år.8

FAKTA

Ålder: Född 2003, 19 år.
Namn: Elton Hedström
Position: Anfallare
Kommer senast från: Collegefotbollen i USA där han spelade D1, hösta divisionen för collegelag.