vers4

HERR: Förlängning och ny signering

postad i: Herrlaget, Nyhet 0

Skellefteå FF kan med glädje meddela att Alex Åman har förlängt sitt kontrakt och att Lukas Löfbom skriver på sitt första herrlagskontrakt.

Alex är en mittback som även kan spela mittfältare som tillhört Skellefteå FF:s herrlag senaste tre säsongerna.

Hur känns det här?
– Det känns bra, skönt att det är klart.

Vad gör att du väljer att vara kvar i SFF 2023?
– Jag trivs bra i laget och det känns som vi har en bra grund inför kommande säsong.

Vad tycker du om året som gick för din egen del?
– Lite knackigt i början men blev bättre och bättre. Som helhet en bra säsong.

Vad tycker du om lagets prestation under säsongen 2022? 
– Mestadels bra. Men inte tillräckligt bra då vi mötte topplagen. Vilket var det som gjorde att vi inte vann serien.

Vad tror du om året som kommer?
– Som jag tidigare nämnde så tycker jag att grunden är bra. Johan är fortsatt tränare så jag vet att vi kommer träna hårt och bra vilket jag tycker om. Hoppas och tror att vi har möjlighet att ta hem serien.

Lukas Löfbom är målvakt som tillhört SFF:s akademi under ett antal år. Kommer senast från vårt samarbetslag för P19, Sunnanå SK.

Första herrlagskontraktet i SFF, hur känns det här för dig? 
– Först och främst är jag väldigt stolt att signera för SFF. Detta har varit ett stort delmål som jag har haft ända sedan jag började akademin och att nu få skriva på känns riktigt bra.
Vad gör att du signar för SFF?
– Förutom att ha haft detta som ett mål så ser jag höga ambitioner i den här föreningen och laget. Man har stora framtidsplaner vilket är en anledning till varför jag skrev på.
Vad tycker du om året som gick för din egen del?
– Min matchmiljö har främst varit i div 4 men jag har även fått debutera i div 3 med SSK (Skellefteå FF:s samarbetslag för P19 reds.). Summering av min säsong skulle jag kunna beskriva som stabil. Trots vissa sämre resultat så tycker jag ändå att jag har fått visa mina styrkor och utvecklats enormt som spelare.
För de som inte känner dig vad är du för typ av spelare?
– Jag spelar positionen som målvakt och skulle nog beskriva mig själv som en orädd spelare. Jag är inte rädd för att ta en smäll och försöker att vara en mer offensiv målvakt.
Vad tror du om året som kommer?
– Jag tror det kommer bli ett väldigt lärorikt år för mig som lite yngre spelare. Jag har mycket kvar att lära mig men ser fram emot att konkurrera med mina medspelare.