DEGEN

HERR: Första nyförvärvet klar

postad i: Herrlaget, Nyhet 0

Årets första nyförvärv är klart för Skellefteå FF:s herrlag. Det handlar om en 22-årig forward som öst in mål i Myckle IK under 2021. 

Samuel Degerstedt är Skellefteå FF:s herrlags första nyförvärv inför kommande säsong. Anfallaren gjorde 26 mål och var starkt bidragande till att Myckle IK kunde vinna division IV föregående år.

– Det känns såklart bra. Kul att få ta ett steg upp. Jag ser fram emot att jobba med laget och det här projektet, säger han till hemsidan.

Samuel har varit eftertraktad lokalt och tränade så sent som i november även med Storfors AIK, Skellefteå FF:s seriekollega i division II, men valet föll på Skellefteå FF.

– Jag tycker att det är ett bra lag och en bra grupp. Sen tycker jag att Mattias (Granström, sporchef, reds) presenterade en bra plan för mig. Jag tror på det här, säger Samuel.

Den 187 centimeter långe Samuel är fostrad i Myckle IK, där han också spelat hela sin fotbollskarriär.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? 

– Jag skulle beskriva mig själv som en snabb forward. Min styrka är i djupledsspelet och att jag är bra på att avsluta. Jag är stark i spelet med boll.

Sportchef Mattias Granström om nyförvärvet.

– Vi är nöjda att Samuel skriver på för oss trots en del andra alternativ. Vi tog in honom på provspel där han verkligen imponerade, säger han.

– I Samuel får vi storlek och speed. Sen är han bra på att avsluta. Han verkar hitta det han siktar på, säger Mattias Granström.

Varmt välkommen till Skellefteå FF!