malcom

HERR: Franskt nyförvärv klart

postad i: Herrlaget, Nyhet 0

Skellefteå FF:s herrlag har gjort klart med en ny spelare inför säsongen 2022. 

Skellefteå FF fortsätter truppbygget inför säsongen 2022 i Division II Norrland och har gjort klart med den franske ytterbacken Malcom Babel för 2022. Malcom är 28 år och kommer senast från den franska tredjedivisionen och US Avranches från Parisregionen.

Vad är ditt första intryck av laget?

– Bra lag med bra kvalitéer. Bra människor runt laget och bra spelare som verkligen tagit hand om mig så här i början. Jag har fått ett varmt välkomnande, säger han.

Malcom är född och uppvuxen i Paris med föräldrar som har rötterna på den franska västindiska ön, Guadalupe. Förutom en kortare sejour i England och Blackpool så har han bott i Parisområdet hela sitt liv.

Vad tycker du om Sverige?

– Det är första gången jag bor utanför Paris. Sverige är ett kallt land, med bra människor och bra personligheter. Jag tror jag kommer trivas här i Sverige och med laget, säger han.

Fotbollsfostran fick han i Amiens SC akademi innan han som 16-åring gick till Paris FC där han spelade i fem år. Under sin tid i Paris FC spelade han mestadels seniorfotboll, men var även med och vann Gothia Cup som 19-åring i P19-klassen, vilket var första gången han besökte Sverige.

Hur hamnade du här? 

– Jag vill testa något nytt och få en ny utmaning. Så agenten kunde presentera några olika projekt som lät intressanta som jag nappade på, säger han.

Under sin fotbollskarriär har han spelat med många spelare som idag tillhör den absoluta världseliten.

– Absolut. Bland annat Devis Epassy som spelar i grekiska högstaligan och Karl Toko-Ekambi som är i Olympique Lyon, de spelade jag med i Paris FC. Sen växte jag upp i samma område som Soualiho Meté och vi är nära vänner, han spelar i Benfica nu. Även Yann M’vila (med erfarenhet från franska landslaget reds.) och jag är vänner och lärde känna varandra i Amiens SC, säger Malcom.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är snabb och teknisk. Gillar att spela bollen, korta passningar och possesionspel. Jag hoppas att jag med min ålder och erfarenhet kan bidra i det här unga laget. Men det är svårt. Publiken kan få bedöma mina kvalitéer på matcherna. Jag gillar inte att prata om mig själv. Jag vill fokusera på att spela, säger han.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

– Att njuta med laget. Att vi kan göra ett bra jobb på och utanför plan, jag tycker alltid det är viktigt med bra samarbete i gruppen. Kanske när säsongen är över att vi kan gå till division I, varför int?, om vi gör saker bra.

Skellefteå FF hälsar Malcom med familj välkommen till föreningen!

Fakta
Namn: Malcom Babel
Ålder: 28 år
Tidigare klubbar: Amiens SC, Paris FC, UJA Maccabi, CO Avallonnais, US Lusitanos, US Créteil B, US Avranches.
Position: Ytterback