hugo hemsida

Herr: Hugo Backman klar för Skellefteå FF

postad i: Nyhet 0

Målvakten Hugo Backman är klar för Skellefteå FF. Han kommer senast för FC Djursholm där 19-åringen har spelat i deras U19-lag.

Hur känns det att vara klar för Skellefteå FF?

– Det känns skönt att börja träna igen. Skellefteå FF känns som ett bra val för mig då vi delar samma syn på spelet. Jag ser fram emot serien och hoppas att den drar igång 1 maj.

Hur hamnade en stockholmare som du i Skellefteå?

– Bra fråga. Som sagt föreningens syn på spelet liknar det jag har spelat hela mitt liv. Skellefteå FF är en bra klubb och har stora mål. Med mycket fokus på utveckling både för spelarna och klubben. Skellefteå FF kändes som ett självklart val för mig.

Hugo började sin karriär när han var fem år gammal i Sollentuna FK. Målvakt blev han när han var åtta år. Förutom Sollentuna FK och FC Djursholm har han även tillhört IFK Stocksund. Hugo är en lång målvakt med sina 195 cm.

För de som inte känner dig, beskriv dig som spelare?

– Som spelare är jag aggresiv och pratar mycket på match. Jag är vass på skott utanför boxen, inlägg och har ett bra tillslag.

Hur känns läget nu med osäkerheten kring pandemin?

– Det är såklart tråkigt och jobbigt med osäkerheten med Corona kring seriestarten. Jag längtar tills man får tillbringa tid med laget i omklädningsrummet och utanför planen också.

Sportchef Mattias Granströms kommentar om Hugo:

– Han har intressanta egenskaper. Vi litar på de rekommendationer vi har fått angående honom. Om han är beredd att göra jobbet och lyssna på den feedback han får så tror jag han kan få en bra utveckling. Sen är det första året för honom på seniornivå, vilket gör att det kommer vara en viss omställningsperiod för honom och det måste vi respektera.