DSC9398

HERR: inför Friska Viljor

postad i: Nyhet 0

Skellefteå FF reser till Örnsköldsvik för att spela höstsäsongens andra bortamatch. Motståndet är Friska viljor som ligger på nionde plats i tabellen, med lika många poäng inspelade som SFF (13 p).

Förra helgen mötte Skellefteå FF jumbon Frösö IF på hemmaplan. Matchen började tufft då bortalaget gjorde ett tidigt ledningsmål, mentalt tuffare var det förmodligen också då man kan tycka att målet borde dömts bort. SFF vände dock på matchen efter en bra kämpainsats och som huvudtränare Matti Kilpelä sa efter matchen “Jag är väldigt nöjd med energin och viljan”. Vinsten var inte bara en vinst och tre poäng utan även ett välbehövligt trendbrott efter tre raka förluster. Nu väntar Friska Viljor borta. Ett lag som är i god form, man är obesegrade i sina sex senaste matcher och har gjort imponerande 15 mål på den mängden matcher.

Vårens möte slutade i en 0-3 förlust för Skellefteå FF efter tre snabba mål från Friska Viljor.

Läget i Skellefteå FF

Läget i laget är som under nästan hela säsongen, det finns frågetecken inför matchen. Positivt är dock att den kvicka vänsterspringaren Albin Jonsson var tillbaka i spel senast efter en fotskada. Jonsson kom in och fick spela vänsterytter. En roll högre upp än vart han brukar spela. Han gjorde dock uppgiften med bravur när han kom in och gjorde ett fint assist och skapade flera farliga chanser.

Matchen spelas på Skyttis IP klockan 14.00. Tyvärr kommer inte matchen att rapporteras från vårt håll men håll utkik i våra kanaler så kommer resultatet dyka upp.