DSC7218

Herr: Inför Frösö borta

postad i: Nyhet 0

Skellefteå FF:s senaste förlust kom för sex matcher sedan i Östersund mot IFK Östersund. Nu reser man till Jämtland igen för att möta tabelljumbon Frösö.

Efter en svag sommarsäsong för Skellefteå FF har man kommit igång ordentligt på hösten. Senaste tio matcherna ligger Skellefteås bästa fotbollsklubb på en tredjeplats, efter tabellettan- och tvåan Team TG och Friska Viljor. Nu väntar jumbon Frösö, som dock inte ska underskattas. Laget har senaste fem matcherna vunnit mot Friska Viljor, Täfteå och förlorat med uddamålet mot serieledaren Team TG.

Senaste mötet mellan Skellefteå FF och Frösö vann SFF med 2–1 efter att ha vänt 0–1-underläge. SFF:s mål gjordes av Severin Tatolna och assisterande lagkapten Will Hoare.

– Vi snackade om att ta jobbet och göra det som krävs för att vinna, och jag tycker vi gjorde det, sa segerskytten Tatolna efter matchen.

Läget i laget

I senaste matchen var Hugo Backman avstängd, men är nu redo för spel igen. Sergio Gonzalez kom dock in och gjorde det bra senast mot Bergnäset. Linus Almqvist som haft stora skadebesvär hela säsongen fick hoppa in mot Bergnäset – och som han gjorde det! Han började med att fixa fram en straff som han själv slog in och avgjorde matchen med. Även William Ögren gjorde mål, en spelare i STORFORM: han kom tillbaka från skada mot Sandviks för en månad sedan, där han skapade oreda men inte fick in någon boll. Efter det har han nätat mot Boden, Ytterhogdals och Bergnäset (2 gånger). Lägg därtill några assist.

Motståndarlaget Frösö

Frösö är i en uppåtgående kurva, två vinster och ett kryss senaste fem och 14 poäng senaste tio. En kurva spikrakt uppåt för laget som innan det tog tre poäng på första elva matcherna.

Matchen spelas på Frösös hemmaplan klockan 13.00 på lördag. Skellefteå FF går för sjunde raka utan förlust och tredje raka vinsten medan hemmalaget jagar säker mark i tabellen.