DSC8688

HERR: Inför Frösö

postad i: Nyhet 0

Höstsäsongen är igång igen, i den första matchen efter uppehållet blev det en 0-2 förlust för Skellefteå FF. Nu väntar jumbon Frösö IF på Electrolux Home Arena klockan 12.00.

Skellefteå FF är i en sämre trend resultatmässigt, tre raka förluster och bara ett mål gjort under de matcherna. Nu väntar nykomlingen som även är tabelljumbo Frösö på hemmaplan där SFF går för ett trendbrott.

— Vi får hoppas på ett trendbrott. Vi ska göra allt vi kan för det, säger lagkapten Jonathan Käller på sitt lugna, förtroendeingivande sätt.

Senaste matchen missade en del bärande och äldre spelare matchen (Joe Bell och Radek Erlich bland andra). Det är oklart huruvida de som satt på bänken är redo för start och om de som missade mötet är redo för helgens match.

Jonathan Käller spelade senaste matchen som mittback, en position han inte tidigare lirat på den här säsongen.

— Det är klart det var ovant. Jag trivs bäst på mitten, men om man spelar fler matcher där kommer man komma in i det bättre och bättre. Tränarna får spela mig där de tycker jag gör det bäst för laget, säger Käller.

SFF har haft problemet till och från ända sedan förra säsongen med att komma till farliga chanser och göra mål. Ett problem Käller tror har mycket att göra med självförtroende.

— Får vi in lite bollar så tror jag vi kommer lära oss från det och se vad som fungerar. Jag tror det är mycket att det bara ska börja flyta på. Vi är som sagt ett ungt lag, avslutar Käller.

Frösö IF

Laget som härstammar från Frösön, en ö vid Östersund, kom upp till division 2 Norrland inför denna säsong. Detta efter att man vunnit division 3 mellersta Norrland med två poäng före Järpens IF. I division 2 har laget däremot haft det tufft. Man har bara vunnit en match och förlorat resten. Laget har sex poäng upp till säker mark. Förvisso är det en haltande tabell där lagen spelat olika matcher och det är mer än hälften kvar av säsongen så mycket kan ske. Frösö störde bland annat seriefavoriten Bodens BK där man förlorade med uddamålet.