DSC7031

Herr: Inför hemmamatchen mot Ytterhogdals

postad i: Nyhet 0

Efter en stark vinst mot topplaget Bodens BK i onsdags är det nu dags för nästa topplag när Ytterhogdal kommer till Electrolux home Arena för match klockan 12.00 på lördag. 

 

Skellefteå FF vände och vann borta mot Boden i onsdags efter mål av Oliver Grenholm och William Ögren. Ett mentalt viktigt mål för Grenholm som varit väldigt duktig i spelet men inte fått utdelning i målväg denna säsong. Ögren fick hoppa in och göra sin andra match för säsongen – och som han gjorde det! Han skapade oreda för norrbottningarnas backlinje på en gång, och inte långt in i bytet hade han fått nicka in det avgörande målet.

Lagkapten Jonathan Käller summerade matchen till klubbens sociala medier på följande vis:

– Vi försöker spela och de (Boden) pressar ganska mycket. Vi har bra stunder i början av första halvlek men vi blev lite lättlästa. I första halvlek hittade vi inte riktigt rätt. I andra halvlek börjar vi trycka bollarna bakom (backlinjen) och får utdelning på det.

 

Nu väntar Ytterhogdals som senast spelade match den elfte september – mot just Boden, och man vann liksom Skellefteå FF det mötet. Ytterhogdals som ligger på tredje plats i tabellen. Senaste fem matcherna har dock gått mer knackigt då laget (bara) tagit sex poäng.

Förra säsongens möte mellan lagen var säsongens sista match och slutade med en 3–0-vinst till SFF efter två mål av Radek Erlich och ett av Linus Larsson. 

 

Läget i laget

Efter att ha tagit poäng i tre av de fyra senaste matcherna börjar formen stiga. Nyförvärvet Ieltsin Camoes fortsätter bidra och i matchen mot Boden gjorde han ett assist. William Ögren som i tre års tid har tampats med skador har äntligen börjat spela för säsongen. I första matchen spelade han högerytter och mot Boden blev han inbytt och fick spela i nummer 10-rollen där han även gjorde mål efter att ha fyllt på bra i boxen och stillastående nickat in bollen. 

Ytterligare en bortavinst, nu gäller det för SFF att ta med sig det in i helgens match och försöka bryta den dystra hemmatrenden!