DSC2430

Herr: Inför IFK Luleå

postad i: Herrlaget, Nyhet 0

På skärtorsdagen åker herrlaget norrut för att möte seriefavoriten IFK Luleå i Supertvåans tredje omgång. 

Efter att ha kryssat mot Ytterhogdal borta i en 0-0 match har SFF tränat i veckan inför den tuffa uppgiften som väntar. Skellefteå FF har startat säsongen med en vinst med 5-1 mot Storfors i premiären och det tidigare nämnda likaresultatet mot Ytterhogdal, och har därför fyra poäng in i den tredje omgången. IFK Luleå har börjat året med två segrar. 3-0 mot Umeå FC Akademi och 2-1 mot Storfors AIK. IFK Luleå har därför sex poäng med sig i omgången.

SFF mötte IFK Luleå på försäsongen, den matchen slutade 2-0 till IFK Luleå och spelades inne i Arcushallen.

Läget i truppen ser bra ut, den enda som saknas är Tim Lindfors som stannar hemma och kurerar sig efter att ha drabbats av en slemsäcksinflammation i knät. Lindfors väntas vara aktuell för spel igen inom 1-2 veckor.  I övrigt full trupp.

Hemsidan tog ett snack med den nye mittbacken Louis Souffo.

Vad säger du om matchen mot Ytterhogdal?

– Förra matchen var oturlig för oss. För vi gjorde allt i den matchen för att få ett vinstresultat. Men sån är fotboll och vi behöver fortsätta jobbet ordentligt och då kommer målen komma naturligt.

Hur upplever du din första tid här i Skellefteå? 

– Det har känts bra här från start och det känns ännu bättre nu när jag ser att alla arbetar i samma riktning.

Hur ser du på kommande match mot IFK Luleå? 

– I nästa match behöver vi spelat vårt spel och försöka ta tre poäng. Gruppen är förberedd för det och vi vet att det kommer bli en svår match. Men vi kommer göra allt för att resultatet ska vara i vår favör.

Matchen börjar 19.00 och spelas på Nyabvallen (Skogsvallen) i Luleå och går även att se live på norran.se.