DSC0409

Herr: Inför IFK Östersund borta

postad i: Nyhet 0

Efter onsdagens vinst mot Storfors AIK är det dags för match redan klockan 13.00 i Östersund, mot IFK Östersund på lördag. Skellefteå FF tar bussen ner till Jämtland på fredagen, med en bra känsla i laget efter den stabila insatsen senast.

En hållen nolla där motståndarlaget egentligen bara hade ett vasst läge var en positiv sak för Skellefteå FF som startade med Jonathan Käller och Alex Åman i mittlåset. Käller som dock gick ut med en känning i höften och är osäker till spel i helgen. Den tredje nollan för säsongen var dock mentalt viktig efter att man släppt in en del snöpliga mål på senaste tiden. Nu väntar IFK Östersund som släppt in flest mål i serien och Skellefteå FF har fått in en klinisk avslutare i Ieltsin Camoes.

Läget i laget
Som tidigare nämnt gick Jonathan Käller ut med en känning i onsdagens match. Läget med honom ska dock inte vara allt för allvarligt.
— Han är ett frågetecken men vi hoppas på det bästa. Vår fysio Jocke (Joakim Eriksson) har varit och tittat till honom. Vi hoppas han är fit for fight, säger assisterande tränare Johan Karlsson.
Bortsett från de positiva beskeden att Källers känning inte ska vara så allvarlig var Ludvig Markgren tillbaka efter att ha missat matchen mot Gottne IF på grund av sjukdom. Nyförvärvet ieltsin Camoes har kommit in riktigt bra och snabbt i laget. Tre mål på två starter, något som ser välbehövligt och positivt ut efter problemen man haft med att göra mål denna säsong.
En intressant detalj i matchen mot Storfors var att Radek Erlich utgick från en vänsterinnermittposition. Om det sker igen är inget Karlsson vill berätta.
— Om det händer igen får vi se.

Vad vet du om motståndarlaget?
— Laget är ganska likt oss. Det är ett relativt ungt lag som vill spela fotboll och man har en bra grundutbildning på spelarna. De var tippade på övre halvan men har inte riktigt fått resultaten med sig (de ligger på 13:e plats med 16 matcher spelade), säger Karlsson.
Förra årets möte mellan lagen slutade 2-0 till Skellefteå FF efter mål av Will Hoare (som förövrigt blev utsedd till matchens lirare mot Storfors) och Jalen Jones.