DSC6414

HERR: Inför Notviken borta

postad i: Nyhet 0

Inför returmötet mot Notvikens IK

Veckans förväntade match mot Bodens BK blev inställd efter coronasmitta i norrbottningarnas trupp. Därför väntar det ett back to back-möte för Skellefteå FF som möter Notvikens IK igen. Denna gång på bortaplan.

Skellefteå FF skulle egentligen ha spelat match i veckan, närmare bestämt på onsdagen mot en av förhandsfavoriterna Boden. Men efter coronasmitta i Bodens lag blev matchen inställd. Ett beslut Skellefteå FF tycker var bra.

– Det kändes som ett självklart beslut. Vi lag måste hjälpas åt. Vi är i en pandemi och det finns viktigare saker än fotbollen, säger assisterande tränare Johan Karlsson.

I den senaste matchen mot Notvikens IK vann Skellefteå FF med 3-1 efter bland annat ett drömmål av nyförvärvet Isac Hedlund. På måndag är det dags igen för möte mellan Luleålaget och Skellefteålaget, denna gång på Notvikens hemmaplan.

– Det är lite annorlunda, planen är lite mindre och underlaget på Tunavallen gör att bollen kommer studsa lite mer, säger Karlsson.

Läget i laget

I den senaste matchen gick både Benhur Biniam Taddese och Albin Jonsson ut med skadekänningar.

– Benhur har kört rehab i veckan, så vi får se om han är fit for fight på måndag helt enkelt. Albin Jonsson hade fått en smäll på foten. Han har också kört rehab i veckan, men vi är försiktigt optimistiska om att han ska kunna vara i speldugligt skick på måndag.

Spelmässigt har laget i år, liksom förra året gjort mycket mål på fasta situationer. En utveckling som Karlsson är nöjd över. 2019 när han och Matti Kilpelä började sin resa tillsammans med laget gjorde man inte alls mycket mål på fasta. Men senaste säsongen och början av denna har det ändrats. Man har varit närmast ostoppbara på offensiva fasta med utspridda målskyttar.

Motståndarlaget

När matchen kickar igång på måndagen är det bara drygt nio dagar sedan laget sist möttes. I det förra mötet lyckades SFF hålla Notviken på utsidan i princip hela matchen. Målet de gjorde kom från egentligen ingenstans på en hörna.

– Jag tror det kommer bli en tuffare matchbild borta, planen är som sagt lite annorlunda. Det kommer nog bli mer kampmoment. Samma ödmjukhet i försvarsspelet och att göra det hårda arbetet kommer krävas, avslutar Karlsson.