DSC6204

Herr: Inför Notvikens IK

postad i: Nyhet 0

Text: Mille Dybro

Skellefteå mot Luleå, ett stormöte i hockey, nu möts dock Skellefteålaget Skellefteå FF och Luleålaget Notvikens IK i fotboll. Matchen kommer bli spännande, Skellefteå FF jagar revansch från förra årets 0-3-förlust mot Notvikens IK.

I den tredje omgången kom äntligen den första vinsten för året för SFF, och den kom efter en oerhört effektiv första halvlek där SFF gjorde fyra mål mot Umeålaget Team TG.

– Det var givetvis skönt. Det som kändes allra bäst var att det vi hade tryckt på under veckan inför matchen mot TG fick vi bra resultat på, säger assisterande tränare Johan Karlsson om förra veckans positiva resultat.

På lördag klockan 14.00 är det dags för match igen, Skellefteå FF tar emot Notvikens IK på Electrolux Home Arena.

Positiva vindar i Skellefteålägret

Söndagens vinst var oerhört viktig för självförtroendet efter att man bara tagit en poäng under de två första matcherna. Värt att notera är även att Jonathan Käller gjort mål i två matcher i rad. Vilket för övrigt aldrig hänt tidigare. Faktum är att han aldrig gjort mer än två mål under en och samma säsong. Lagets pålitliga anfallare Radoslaw Erlich gjorde sina två första mål för säsongen också. Om inte det var nog med positiva besked så var även lagets mittfältskugge Will Hoare tillbaka i truppen efter att ha missat matchen mot Storfors AIK.

Motståndarlaget Notvikens IK

Motståndarlaget från Luleå kommer med en positiv trend. Notvikens IK har vunnit sina två senaste matcher. Förra året kom laget på en tionde plats, en poäng efter just Skellefteå FF. När laget möttes förra säsongen var det på norrbottningarnas hemmaplan. Då vann hemmalaget med 3-0, förvisso med en annan tränare än i år men Skellefteå FF vet vad man kommer få möta för motstånd.

– Notvikens är ett välorganiserat lag med en tydlig struktur hur de vill spela. Vi känner oss förberedda, jag hoppas att hela laget känner en revanschlusta efter förra säsongens förlust, säger Karlsson.