831E1633

Herr: Inför returmötet mot Storfors AIK

postad i: Nyhet 0

Efter en mardrömsavslutning på första matchen efter covidavbrottet är det dags för match igen – redan på onsdag. Skellefteå FF tar bussen till Piteå för returmötet mot nykomlingen Storfors AIK.

På lördagen som var spelade Skellefteå FF sin första match på två veckor. En jämn match som kunde sluta med 0, 1 eller 3 poäng till båda lagen. SFF tog ledningen med tio minuter + tillägg kvar, men målet dömdes bort och istället tog bortalaget Gottne ledningen strax efter. SFF kvitterade
några minuter senare men på övertid gick en slumpartad hörna in bakom en chanslös Hugo Backman i Skellefteåmålet.
Det är bra hur vi reagerar på deras 1-2-mål och direkt kvitterar. Sen gör de mål på en hörna. Det är inget mer än det. Det är sånt som händer, sa Matti Kilpelä efter matchen.

Det positiva för SFF är att man redan på onsdag har chans till revansch efter den sena förlusten senast då man åker upp till Piteå för match mot Storfors. Förra mötet mellan lagen vann Piteålaget med 2-3 efter en match där samtliga mål skedde på nick.
Vi låg ganska tight och lyckades hålla dem utanför oss som vi vill. Det blev några farliga lägen och så där men, summerade Storforskaptenen Oskar Forsgren det förra mötet mellan lagen till Skellefteå FF:s kanaler.

Nu har det gått snart tre månader sedan mötet mellan lagen och det är dags för SFF att åka ner till sin gamla mittback Oskar Forsgrens nuvarande hemmaplan för returmötet. En sak som kostade mycket förra matchen var Storfors styrka på fasta situationer och i inläggsspelet. Matti Kilpelä summerade den första matchen på följande vis:
Det finns flera delar i insatsen. Lägen skapade vi. Vi visste att de skulle vara farliga på fasta och det var det som kostade. De var bra på det de gjorde, bra på andrabollar, hungriga och tighta.

‘Storfors är nu 15 matcher in i säsongen och det överraskningsmomentet som nykomlingar brukar kunna leva på lär vara ett minne blott. Laget går dock mot en bra debutsäsong där de tagit 21 poäng på sina 15 första matcher. Laget bröt en dyster trend i sin senaste match där de vann mot Sandviks efter fem raka matcher utan vinst.