Radek2

Herr: Inför seriepremiären mot Sandviks IK

postad i: Nyhet 0

Text: Mille Dybro

Äntligen drar säsongen igång!

Efter många om och men, olika alternativ hur säsongen skulle spelas är det äntligen dags för säsongspremiär i Division 2 norra. Skellefteå FF tar sig an Umeålaget Sandviks IK på lördag klockan 15.00 på Electrolux Home Arena.

Förskjutningar, olika alternativ och röstningar om hur säsongen skulle spelas, det har präglat lagens förberedelser inför säsongen. Men äntligen är det dags för ännu en säsong i Sveriges fjärde högsta division. Skellefteå FF inleder säsongen på hemmaplan mot Sandviks IK.

Förra säsongen möttes lagen på Sandviks hemmaplan där Skellefteå FF gick segrande ur matchen med 1–0 efter ett mål i den första halvleken av den rutinerade anfallaren Radoslaw Erlich.

— Det är framför allt roligt att säsongen äntligen drar igång. Jag har många gamla lagkamrater i Sandviks så det blir extra spännande. Jag hoppas jag kan göra någon eller några baljor. Säger en taggad Erlich som gör sin andra raka säsong i FF sedan återkomsten från ett äventyr i Ettan norra och Morön BK.

Läget i Skellefteå FF

Det kommer vara spelare som missar matchen, vilka är dock oklart och sena beslut kommer tas. Klockan 14.00 blir det officiellt i våra kanaler vilka som kommer till spel och vilka som saknas.

— Det är några som vi inte kommer kunna spela, men troligtvis får vi en full bänk i alla fall. Säger Kilpelä.

Eftersom det inte blev någon försäsong är det svårt att veta vart Skellefteå FF står 2021. Skellefteå FF:s tränarteam vill först och främst se ett lag som spelar den fotboll man ska göra och att man visar en karaktär som speglar lagets värderingar. Specifika målsättningar kommer få vänta ett tag in på säsongen när lagen kommit igång och en tabell har börjat sätta sig.

Motståndarlaget

Försäsongsmatcher var bara något man kunde drömma om. Därför är det svårt för tränarteamet med Matti Kilpelä i spetsen att veta vilket Sandviks IK de kommer få möta. Det enda man kan gå på är förra året. Då kom Sandviks IF på en tolfteplats med två vinster på 13 matcher och tvingades kvala sig kvar. Laget förväntas prestera bättre i år.

— Vi förväntar oss ett fysiskt starkt och stort motstånd som på pappret har ett bättre lag än tidigare. Säger huvudtränare Matti Kilpelä

Som är laddad inför lördag.

— Äntligen drar säsongen igång!

OM MATCHEN

Skellefteå FF – Sandviks IK, 15.00, Electrolux Home Arena

Vi kommer sälja kvarvarande 65 platser på plats vid entrén som öppnar 1h innan match.