Ricardo inAction

Herr: Inför SFF-Älgarna-Härnösand

postad i: Herrlaget, Nyhet 0

I helgen väntar nykomlingen Älgarna Härnösand IF för Skellefteå FF i Division II Norrlands fjärde omgång. 

Skellefteå FF har inlett serien med en vinst, ett kryss och en förlust. Älgarna har i sin tur inlett säsongen med två vinster och en förlust. Älgarna ligger precis före Skellefteå FF i tabellen på en fjärdeplats.

Lagen möttes inte 2021 då Älgarna Härnösand förra året vann sin division III-serie och tog klivet upp i 2:an.

I Skellefteå FF:s trupp finns vissa skavanker från matchen mot Luleå och viss oklarhet kring ett par spelare.

Hemsidan tog ett snack med Skellefteå FF:s målvakt Ricardo Brugnoni.

Vad tänker du om senaste matchen mot Luleå?

– Jag tycker att matchen mot Luleå präglades av deras tidiga mål. Då kunde de spela sitt defensiva spel fullt ut. Jag tror dock att de som såg matchen håller med om att vi skapade tillräckligt med chanser för att få ut mer av matchen. Men sån är fotbollen och nu är vi fokuserade på nästa match.

Vi har nu spelat 3 matcher av säsongen, vad säger du om inledningen?

– Trots resultaten, är jag väldigt nöjd med prestationerna i de två senaste matcherna. Vi har i samtliga matcher varit det dominerande laget och skapat mest chanser i varje match. Fortsätter vi arbeta vidare och skapa det antalet målchanser vi gjort så vi få turen med oss.

Vad kommer vara viktigt i matchen mot Älgarna-Härnösand i helgen?

– Vi kan inte blunda för att vi är en av favoriterna att vinna serien. Därför kommer alla som möter oss spela som att det är en final, eller ha en väldigt defensiv matchplan. Jag är säker på att om vi fortsätter leverera bra prestationer, så kan vi vinna alla matcher. Även på lördag. Men ingenting går att ta för givet i den här serien, allt beror på oss.