DSC8141

HERR: Inför SFF-Friska Viljor FC

postad i: Nyhet 0

Det blev en torsk i förra veckans match mot Umeå FC Akademi, trots det kommer laget in i lördagens hemmamatch mot Friska Viljor FC  med en “god känsla och ett gott momentum”

Den senaste matchen för Skellefteå FF:s del blev en 1-2-förlust mot Umeå FC Akademi, trots resultatet ser SFF:s ”Golden boy” Ludvig Markgren insatsen som bra. Laget skapade flera bra chanser och kunde gjort “1, 2 och 3 mål till”. Markgren som var tillbaka till förra matchen efter en skada, närmare bestämt en stukning i foten. Den offensivt inriktade mittfältaren fick göra cirka 25 minuter och känner sig nu redo för att starta om tränare Matti Kilpelä vill det.

– Det är alltid superkul att vara tillbaka från skador, det kändes bra att jag kunde komma tillbaka innan sommaruppehållet. Enligt mig är jag redo för 90 minuter, men det är upp till Matti (Kilpelä) hur han vill formera laget, säger Markgren.

Matti Kilpelä håller med om att insatsen mot UFC Akademi var godkänd:

– På ett sätt lite surt, vi skapade tillräckligt för att göra mer mål och i det stora hela försvarade vi bra också. Vi tar med oss alla skapade lägen, det hade varit mer oroväckande om vi inte hade skapat chanser, säger han.

Nu väntar Friska Viljor på hemmaplan, de har börjat få tillbaka spelare som varit skadade och bland annat Kilpelä tror att laget är på väg uppåt i tabellen. Förra årets match mot Friska Viljor blev en 0-2-förlust där SFF fick ett rött kort. Kilpelä förväntar sig en öppen men svår match, vilket Markgren också tror på:

– De har många individuellt duktiga spelare. Det kommer bli en tuff match, där det kommer svänga mycket fram och tillbaka. Så länge vi håller oss till våra principer och vår matchplan är jag övertygad om att vi kommer kunna spela bra och ta tre poäng, säger Markgren.

Även om säsongsstarten varit godkänd och man har tagit en hel del poäng tycker Kilpelä inte han sett sitt lag göra en “stabil 90-minutare”.

– Vi har ganska höga höjder i vårt spel men lägstanivån har varit hyfsat låg. Jag vill se att vi är farliga i boxen men samtidigt försvarar bra, vilket vi gjort i många matcher. Vi släpper till väldigt lite chanser men vi behöver hålla nollan oftare.

Motståndarlaget

Friska Viljor har börjat säsongen knackigt och har bara vunnit en match på deras sex första matcher. Men man har har tagit fyra av sina sex poäng de två senaste matcherna. Där man först vann med 5-1 mot Ytterhogdals IK och sedan kryssade mot defensivt starka Sandviks IK.

Matchen spelas klockan 14.00 på Electrolux Home Arena, ses på Solläktaren!