DSC6254

Herr: Inför Storfors AIK

postad i: Nyhet 0

Text: Mille Dybro

Inför omgång två mot nykomlingen Storfors AIK

Herrarnas division II drog igång i helgen. Nu kommer matcherna komma på löpande band. Match två är redan på onsdagen och match tre på söndag. På onsdag 19.30 väntar nykomlingen Storfors AIK på Electrolux Home Arena. En match mellan två offensiva lag där båda kryssade i säsongspremiären.

Premiären gav Skellefteå FF ett kryss. En stabil insats där man förde spelet och hade kontroll på matchen. Men det märktes att man inte haft en riktig försäsong med träningsmatcher. Det stämde inte riktigt i den offensiva tredjedelen och de riktigt heta lägena kom inte. På onsdag är det dags för match nummer två för säsongen när man möter nykomlingen Storfors AIK på hemmaplan. Matcherna duggar tätt, bredden Skellefteå FF kommer bli viktig nu i början av säsongen i allmänhet och över tid i synnerhet.

Läget i laget

Det finns fortfarande en del frågetecken i truppen inför matchen på onsdag. Positivt är dock att några spelare är på väg tillbaka från skador. Bredden finns däremot redan där. I helgen satt bland annat den dribblingsglade Benhur Biniam Taddese och den vindsnabbe Severin Tatolna på bänken. Det är ett offensivt hot och en styrka att kunna ha så pass skickliga spelare på bänken. Även den rutinerade Linus Almqvist satt på bänken efter att ha gett ett sent klartecken. Hans fot kommer bli viktig.

Skellefteå FF är beredda för en ”holmgång” som den assisterande tränaren Johan Karlsson benämner det.

SFF hade det som sagt tyngre i det offensiva spelet mot Sandviks IK. Bolltempot var lågt och man sköt ett skott på mål under hela matchen. Men laget som stod på andra sidan senast var ett defensivt inriktat lag och ytorna lär komma mer naturligt mot ett mer spelande lag som Storfors.

Ett offensivt lag kommer på besök

Förra säsongen kom Storfors AIK tvåa i division 3 Norra Norrland. Laget vann nio av elva matcher och tog imponerande 27 poäng med en +/- på 29. Ett målglatt lag är det som kommer på besök. I sista matchen i div 3 2020 vann man med 3–6 mot Lycksele och i sin premiär i div 2 spelade man 2–2 hemma mot förra årets fjärdeplacerade lag Friska Viljor FC.

– Vi har sett deras premiär mot Friska Viljor och är väldigt imponerade över hur de spelar. De spelar rolig fotboll och vågar pressa, säger Johan Karlsson.

En viktig nyckel för att lyckas stänga ner det målfarliga laget från Piteå är att samma arbetsinsats som man hade mot Sandviks de första 70 minuterna finns där menar Karlsson.