DSC6359

Herr: Inför UFC Akademi

postad i: Nyhet 0

Tre raka vinster, självförtroendet finns i laget men också revanschlusta inför mötet mot Umeå FC akademi på Electrolux Home Arena klockan 14.00 på lördag.

Skellefteå FF har tre raka förluster mot Umeå FC Akademi. Båda lagen kommer till mötet med en stark senaste match, SFF vann med 0-2 borta mot Notvikens IK och Umeålaget slog en av storfavoriterna Bodens BK på hemmaplan med 1-0. Den vinsten var även lagets första seger för säsongen.

Förra säsongen vann Umeå FC Akademi det enda mötet med Skellefteå FF med 3-4. Förvisso tog Skellefteå FF ett rött kort efter bara 23 minuters spel i den matchen. Noterbart är att i fjolårets match gjordes alla SFF:s mål av mittbacksgiganten Joe Bell. I Umeålaget gjorde både Adam Sandström och Albin Näslund två mål. Dessa två unga talanger spelar nu i Umeå FC:s A-lag i division 1 norra. Däremot har Sandström spelat några matcher i UFC-akademi också där han hunnit med att göra två mål.

Läget i laget

Med tre raka vinster och nio mål framåt är det svårt att vara missnöjd i Skellefteålägret. Dessutom var den mångsidige Alex Åman tillbaka i laget efter att ha missat det första mötet mot Notviken på grund av sjukdom. Åman blev inbytt och fick lira framför backlinjen till skillnad från tidigare under säsongen då han bildat mittbackspar med Bell. Det gjorde han med bravur då han nästan direkt i inhoppet gjorde 0-2-målet. Vilket även var hans första mål i Skellefteå FF.

– Det var kul att göra mål. Ett ganska viktigt mål då det kändes som att vi hade säkrat tre poäng då ställningen blev 0-2, säger Alex Åman i efterhand.

Motståndarlaget

Umeå FC Akademi vann sin senaste match mot Bodens BK. Innan vinsten mot norrbottningarna hade det unga laget från Umeå inte vunnit en match under säsongen. Om deras bästa målskytt den här säsongen Adam Sandström är med laget eller inte är oklart i dagsläget.

Det förväntas bli uppemot 30 grader och sol under matchen, ett härligt väder för publiken men en tuff utmaning för spelarna.

– Det ska bli kul att möta UFC-akademi då de är ett duktigt och spelande lag. Värmen kommer ha stor påverkan så det blir väldigt viktigt att vara väl förberedd och att spela smart under matchen, säger Åman.

Text: Mille Dybro