20230123 193345

Herr: Joakim Eriksson om att vara tillbaka i SFF

postad i: Herrlaget, Nyhet 0

Joakim Eriksson var en uppskattad resurs när han 2021 var fysio för Skellefteå FF. Nu är han tillbaka igen med ett litet större ansvarsområde. Hemsidan fick en pratstund med honom.

Hur känns det att vara tillbaka?
— Det känns kul att vara tillbaka och få vara med och utveckla klubben och driva den framåt. Personligen så var det också ett stort plus att Karlsson är kvar som huvudtränare då vi hade ett bra samarbete sist och litar på varandra i våra respektive arbetsområden.

Vad blir din roll?
— Jag är fystränare och huvudansvarig Fysioterapeut. Tanken är att jag ska fungera som bollplank till Martin som är den som framförallt kommer vara den som närvarar på träningar och matcher.

Hur har du lagt upp planeringen?
— När vi drog igång innan jul så började vi med väldigt tung styrketräning för att utveckla spelarnas grundstyrka. Nu efter jul har vi genomfört fystester på samtliga spelare med goda resultat och gått in i en träningsfas med mer explosivitet och power i fokus och ju närmare säsong vi kommer intensiteten gå ner lite då det blir mer fokus på träningarna och matcherna.

Hur har första tiden varit?
— Jag tycker den har varit bra, det är ett bra fokus på fyspassen även om det också är en lättsam och skämtsam stämning.

Vad tycker du om årets trupp?
— Det är ett par stycken som jag har koll på sedan jag jobbade med A-laget 2021 så det är givetvis en bra stomme med t.ex Käller, Alex Å, Oliver och Linus A som tyvärr blev korsbandsskadad under förra året men som gör framsteg! Sen har stommen kryddats med genuint drivna spelare utifrån och juniorer som vill bli bättre. Så jag tycker det generellt ser bra ut även om det kanske behövs någon spelare till med spetsegenskaper för att bredda truppen och verkligen kunna utmana i toppen av tabellen.

Vad tror du om 2023?
— Det finns bara ett mål tycker jag och det är ju att gå upp i division 1. Det är något som både klubben och fotbollen i Skellefteå skulle behöva och det tycker jag det finns goda chanser att göra!