Kimred1webb

Herr: Kim Öström om förlängningen som målvaktstränare

postad i: Nyhet 0

Kim Öström har förlängt!

Skellefteå FF:s målvaktstränare har skrivit på ett nytt kontrakt för säsongen 2021, vilket blir hans tredje säsong som målvaktstränare i klubben.

Visste ni förövrigt att Kim även har ett förflutet som spelare i Skellefteå FF då han var på lån i Skellefteå FF från Rönnskär/Railcare IF under sina ungdomsår?

Detta blir ditt tredje år i Skellefteå FF som målvaktstränare, var det en självklarhet att förlänga kontraktet?

– När förfrågan kom var det en självklarhet att det hade varit jättekul att fortsätta, men det som satte spiken i kistan var att både Matti (Kilpelä) och Johan (Karlsson) förlängde sina kontrakt. Samarbetet med dem har varit kanon och det är ett nöje att få fortsätta jobba med dem, säger han.

Inför säsongen har klubben gjort klart med två nya målvakter, Hugo Backman och Sergio Gonzalez Montes, hur ser du på nyförvärven och målvaktssidan i stort?

– Det känns kul med två nya målvakter. De besitter väldigt olika fysiska egenskaper. Hugo (Backman) är väldigt lång medan Sergio (Gonzales) är lite mindre men väldigt smidig. Det ska bli spännande att jobba med dem. Sedan när matcherna börjar dra igång får vi se hur det blir. Men de besitter kvalitéer, helt klart.

På sidan om att vara målvaktstränare är Kim själv målvakt i Renbergsvattnets IF. Om en krock skulle ske är det dock rollen som målvaktstränare som går före och att han ser uppdraget i Skellefteå FF som nummer ett. I stort tycker han det går bra att kombinera rollerna men en satsning på fotbollen som spelare inte kommer ske.

Hur hans karriär som målvaktstränare kommer se ut i framtiden är inget han vet. Något vi vet är att i Skellefteå FF bidrar han mycket med sin rutin och kunskap han själv har samlat på sig från sin egen karriär.

Text: Mille Dybro

KimRed1
Kim Öström är klar för ett nytt år i Skellefteå FF:s ledarstab