Lucas webb

Herr: Lucas Lindfors klar för Skellefteå FF

postad i: Nyhet 0

20-årige Lucas Lindfors är klar för Skellefteå FF:s herrlag. 

Lucas är vänsterfotad spelare som är användbar på flera positioner. Han har funnits i Skellefteå FF:s verksamhet under flertalet år och ansluter senaste från samarbetsföreningen Sunnanå SK, som också är Lucas moderklubb.

Hemsidan får tag i honom direkt efter en förmiddagsträning på Electrolux Home Arena.

Hur känns det? 

– Det är skönt att det är klart. Jag har ju varit med och tränat ett tag nu. Först endast löpning och fys utomhus i tre månader i alla olika typer av väder och sen började vi träna fotboll för fyra veckor sen. Så det känns skönt att känna att jag har en plats. 

Lucas blir en i raden av spelare i herrlaget som har tillhört Skellefteå FF:s akademi. De senaste åren har han tillhört Skellefteå FF:s samarbetslag Sunnanå SK där han de senaste två säsongerna haft Johan Karlsson, assisterande tränare i herrlaget, som tränare.

– Jag var ju uppe och tränade med Skellefteå FF:s herrlag redan 2018 inför Division I, sen gick det lite tyngre för mig en period med mycket skadebekymmer och annat. Så det är genom att göra det bra i Sunnanå jag har fått chansen att visa upp mig igen.

För de som inte känner dig kan du beskriva dig själv som spelare? 

– Jadu. Skulle säga bollskicklig, bra spelsinne och kreativ.

Vad hoppas du bidra med?

– Mycket fotboll, både defensivt och offensivt. Jag vill vara ett hot offensivt och vara en kreativ spelare.

Hur trivs du i laget?

 Skönt gäng. Det är många unga, men även några lite äldre, så det är en bra blandning. Tränarna är bra. De är pedagogiska och målinriktade. De hjälper en att ta nästa steg och vill du utvecklas så finns möjligheter. Ett tydlig exempel är de här morgonträningarna, säger Lucas. 

Huvudtränare Matti Kilpelä om Lucas Lindfors: 

– Kul med ytterligare en lokal kille. Lucas har verkligen visat framfötterna och jobbat sig in i laget under försäsongen. Han är spelskicklig och har en bra vänsterfot. Tillsammans ska vi se till att utveckla hans fysik ytterligare under året.