WhatsApp Image 2021 12 23 at 08.29.07

Herr: Nya huvudtränaren Johan Karlsson

postad i: Herrlaget, Nyhet 0

Innan julen gick Skellefteå FF ut med att Johan Karlsson är ny huvudtränare i herrlaget.

Johan Karlsson, vem är du?

– Jag är 24 år, född -97. Fotbollsintresserad sen födseln. Det här är sjunde säsongen som tränare i Skellefteå FF, fjärde i herrlaget, första som huvudtränare. Det är väl en snabb beskrivning.

Vad gör du på sidan av fotbollen?

– Vet inte exakt min titel, men jag skulle säga chefsredaktör på ett mediebolag som heter Noted Media. Ett företag som driver Facebooksidor runt om i världen, där jag haft ansvar för den svenska sidan, som är en av de största i Sverige. (Som heter Uppskattat reds.)

Berätta om din fotbollsbakgrund?

– Jag började spela fotboll i Myckle och där spelade jag hela min spelarkarriär. I samband med att jag kom upp i herrlaget i Myckle började jag även vara tränare i Skellefteå FF:s akademi i P13 och P15, när Klas Nilsson ringde. I samband med det blev jag även lite skadad och tyckte att fotbollstränareyrket var så fruktansvärt kul, så då fokuserade jag fullt ut på det. Men jag har från start haft en ambition om att bli fotbollstränare. Min mamma brukar berätta om när jag var liten och var på hennes jobb, så brukade jag säga till hennes kollegor att jag skulle bli tränare i Real Madrid.

Din familj har en speciell koppling till Skellefteå FF, eller Skellefteå AIK som föreningen hette tidigare?

– Hela min pappas friska liv har han haft en koppling till Skellefteå AIK. Han har haft varenda roll i föreningen. Tränare, assisterande, lagledare, sportgruppen, styrelsen mm. Mamma och pappa planerade semestrar efter hur Skellefteå AIK spelade sina matcher. Så i min uppväxt har jag varit på varenda fotbollsplan i Norrland.

Hur känns det att vara huvudtränare för Skellefteå FF? 

Jag är glad och stolt såklart. Det har jag sagt från början. Det har varit en dröm från barnsben att någon gång vara huvudtränare för Skellefteå FF/AIK. Sen gäller det att förvalta den chansen.

Lyssna på hela intervjun med Johan Karlsson här nedan om du vill veta mer om Johan, hur han ser på sitt tränarskap och hur Skellefteå FF:s herrlag ska spela 2021. Podden finns även på de vanligaste poddplattformarna.