Bild oscar red

Herr: Oscar Danielsson klar för Skellefteå FF

postad i: Herrlaget, Nyhet 0

Skellefteå FF värvar ny mittfältare.

Skellefteå FF:s senaste nyförvärv heter Oscar Danielsson och kommer senast från Göteborgsklubben Angereds IS. Oscar har en fin CV med två säsonger i ettan med Carlstad United och en halv säsong i Dalkurd FF i Superettan. Fotbollsutbildningen fick han i Västerås, där han växte upp. Seniordebuten gjorde han i IK Franke.

Den klassiska sportfrågan, hur känns det?

– Det känns bra och spännande. Väldigt kul att vara här. Jag ser fram emot det här året.

Hur är du som person?

– Jag skulle säga att jag är en skön och härlig kille. Lugn och sansad. Lätt att prata med och ha att göra med.

Hur är du som spelare?

– Svårt att prata om sig själv. Men bollskicklig spelare, ledaregenskaper. Duktig med boll skulle jag säga är min främsta styrka.

Faktum är att Oscar har mött Skellefteå FF, senast Skellefteå FF spelade i ettan (2018). Då spelade Oscar ytterback, vilket han även gjort vid andra tillfällen i sin karriär. Men han ser sig själv som central mittfältare och det är där han kommer konkurrera i Skellefteå FF.

Hur hamnade du i Skellefteå?

– Jag var rätt tankspridd och osäker på hur jag skulle göra inför i år. Jag hade lite kontakt med Linus Almqvist, som jag har spelat med i Carlstad United, om hur det var här uppe. Sen kom jag upp och prövade och sen tog jag det därifrån.

Hur hamnade du i Göteborg?

– Jag rev kontraktet med Dalkurd. Jag hade en period när det var mycket privat och hemma. Så jag kände att jag behövde lite tid att tänka och känna efter och då flyttade jag till Göteborg.

Vad har du för målsättning med din fotboll?

– Jag har ambitionen att komma tillbaka på den nivån jag var på tidigare. Att sträva efter målet som jag alltid ha haft. Att ta sig till en nivå så att jag kan leva på det. Var det än blir så hoppas man ju att det blir på något bra ställe.

Varför just Skellefteå FF, det känns som någon med din meritlista skulle kunna spela något snäpp högre upp om du velat?

– Jag hade en del andra erbjudanden, men jag vill få en liten omstart. Få ett helt år att spela och hitta tillbaka till mig själv. Ambitionerna som föreningen har och den roll jag kommer ha här kommer vara gynnsam för min utveckling tror jag. Det blir perfekt för mig för att kunna fokusera helt på fotbollen i en bra miljö.

Första intryck av laget?

– Härligt intryck av laget. Härliga killar som välkomnat mig på ett bra sätt. Jag har fått ett bra intryck av både spelare, ledare och organisationen runt om. Det har varit bättre än förväntat måste jag säga.

Sportchef Mattias Granström om nyförvärvet. 

– Kul att Oscar ville komma upp till oss. En spelare med den meritlistan hade varit svår att värva om det inte vore för att han kände Linus Almqvist sen tidigare.

Vad hoppas du att han ska bidra med?

– Han har ett femtiotal matcher i ettan och ett tio talmatcher i Superettan, så han kommer med en erfarenhet och kunskap om vad som krävs på högre nivåer.