DSC5953

Herr: ”Profilens Matchrapport” SFF-Sandviks IK

postad i: Nyhet 0

Nytt för i år är att det varje match kommer att komma en matchrapport ifylld av en profil från Skellefteå-fotbollen. Den första matchrapporten var det Skellefteå FF:s tidigare ordförande Fredrik Sundvall som fyllde i och resultatet ser ni här nedan. 

Trevlig läsning! 

Fredrik Sundvall
Fredrik Sundvall

 

Matchrapport: Skellefteå FF – Sandviks IK

Datum & tid: 5 juni 15.00

Resultat: 0-0

Målskyttar: Inga mål

Väder: Strålande sol och 26 grader på solläktaren

Hur skulle du beskriva matchen?
Chansfattig match med väldigt få och uddlösa avslut från bägge lagen.
Det är tydligt att spel på fullstor plan och matchtempo saknas av förklarliga anledningar med tanke på den konstiga försäsongen. Oavgjort är ett rättvist resultat trots att Skellefteå FF (som ofta) styr matchen och bollinnehavet. Sandviks IK fick dessutom några farliga halvlägena som uppstod.

Bortalaget Sandviks IK imponerar med en stabil insats och en bra gameplan. De kommer definitivt inte att bli ett strykgäng om de fortsätter på den här nivån under hela säsongen. Nr 22 i Sandvik, Juntti, satte respekt i hemmalagets forwards direkt i matchens inledning med ett antal tuffa närkontakter, hela tiden på gränsen vilket i slutet av matchen till slut resulterade i ett gult kort.

Skellefteå FF styr matchen med stort bollinnehav och en trygghet i sitt grundspel. De riktigt heta chanserna uteblev dock. Förutom de nedan nämnda spelarna ser det positivt ut med en bred trupp där inhopparna gör nytta i den påtagliga värmen. Rutinerade Linus Almqvist kommer bli nyttig med sina känsliga fötter på fasta situationer.

Mest minnesvärda sekvens från matchen?

Oliver Grenholms bortdömda mål. Varför blev det bortdömt???

Bäst i motståndarlaget?
Nr. 4 Robert Lidström.

Skellefteå FF-ligan:

3 Skellefteå FF-märken: Mohammed Belouchi
Har tagit stora steg och gör det enkelt på plan, han tar ofta rätt beslut och spelar resolut på på sin högerkant.

DSC6321
Belouchi bäst på plan enligt Sundvall. Foto: Jenny Karlsson

2 Skellefteå FF-märken: Joe Bell
Är backgeneralen med ett imponerande huvudspel och är brytningsssäker i de flesta 1 mot 1-situatuionerna, han levererade återigen en stabil insats.
1 Skellefteå FF-märken: Oliver Grenholm
Gör en pigg seriepremiär, framförallt i första halvlek då han bryter upp motståndarnas försvar på sin högerkant. I andra halvlek byttes han ut då bensinen uppenbart tog slut men det finns massor att hämta i den unga talangen och vi kan se fram emot många spännande matcher framöver med Oliver som en nyckel till Skellefteå FFs offensiva framgång.

Kul att vi är igång och att Solläktarn återigen får ta emot publik, idag fullsatt 100 personer.
Nu siktar vi framåt och hoppas på seger på onsdag.
Vid pennan: Fredrik Sundvall