20221128 141037

HERR: Riccardo Brugnoni

postad i: Herrlaget, Nyhet 0

Den italienska målvakten Riccardo Brugnoni är klar för en fortsättning i SFF. Kontraktet är skrivet över säsongen 2024. 

Hemsidan tog ett kort snack med Riccardo.

Hur känns det här? 

– Det känns väldigt bra och jag är väldigt glad att fortsätta med SFF i åtminstone två år till. Det var inte ett svårt beslut, faktum är att jag skrev på i september när säsongen fortfarande var igång. Jag tror verkligen så mycket på klubbens projekt, säger Riccardo Brugnoni.

Vad gör att du signar för SFF?

– Jag stannar för alla fantastiska människor som jobbar i klubben, för tränaren och målvaktstränaren och alla mina lagkamrater som också skrivit på. Och för att jag tror att om några år så kommer Skellefteå FF vara ett av de bästa lagen i norra Sverige. Jag har sagt att jag inte skulle flytta till en division I-klubb för att jag vill spela i den serien med SFF.

Vad tycker du om året som gick för din egen del?

– Att säga att jag är nöjd med min säsong på en individuell nivå spelar ingen roll när vi inte kunde nå det mål vi hade inför säsongen som lag. Men det var verkligen en säsong där jag växt steg för steg. Jag känner mig mycket mer självsäker och jag tror att det är viktigt med kontinuitet i min ålder för att fortsätta utvecklas.

För de som inte känner dig vad är du för typ av spelare?

– Jag är målvakt. Fostrade i Inters ungdomsverksamhet och i de italienska ungdomslandslagen. Tycker jag är en av de bästa målvakterna i serien och jag stannade i SFF för att visa vem jag är och vilka SFF är, jag vet att folk förväntar sig mer av mig.

Vad tror du om året som kommer?

– Jag är kvar för att jag bara har en sak i sikte. Att vi ska vinna. Om jag inte hade den känslan hade jag lämnat tidigare, men jag tror på det som SFF säger och gör. Den här säsongen är jag säker på att vi kommer slåss om att vinna serien. Jag är väldigt säker på att vi kommer vara i topp tre.