Ruben2

HERR: Ruben Smith flyttas upp

postad i: Herrlaget, Nyhet 0

Ruben Smith är nästa spelare att skriva ett herrlagskontrakt med Skellefteå FF. 

Ruben har spelat i Skellefteå FF:s akademi sen P13 och har gått hela vägen genom ungdomsverksamheten upp till P19-samarbetet i Sunnanå SK och nu i herrlaget. Han är född 2003, går sista året på gymnasiet och har tränat med herrlaget till och från sen 2020. Ruben är en i raden av spelare som gått via SFF:s ungdomssida upp i herrlaget.

Hur känns det?
— Självklart känns det väldigt roligt och spännande. Skönt att få skriva på och ta steget upp i herrlaget. Jag ser verkligen fram emot säsongen som kommer.

Vad tycker du om året som gick för din egen del? 

— Lite blandat. Det blev en seg start på säsongen där jag inte riktigt spelade så bra som jag vet att jag kan göra. Men på höstsäsongen gick det bättre och jag hittade tillbaka till mig själv.

Berätta lite om din fotbollsbakgrund? 

– Jag började spela fotboll i England. Sen när jag flyttade till Sverige spelade jag i Bergsbyn i några år innan jag började i SFF:s akademi. Jag började i U13 och har därefter jobbat mig hela vägen upp.

Ruben började spela i Grumsby Borough, ett lokalt lag i den lilla staden Cleetthorpes där han är uppvuxen. Han kom till Sverige som 10-åring med sin mamma och syster och då fortsatte han spela i Bergsbyn. Rubens pappa bor kvar i England så Ruben åker och hälsar på honom när han har möjlighet.

Vad har du för målsättning med året? 

– Givetvis vill jag konkurrera om en startplats och spela så mycket jag bara kan. Men jag vill också utvecklas som spelare och hjälpa laget att nå våra målsättningar.

Beskriv dig själv som spelare? 

– Svårt att prata om mig själv men skulle säga att jag är en stark och mångsidig spelare. Jag springer mycket och kommer alltid jobba hårt för laget.

Beskriv dig själv som person? 

– Jag är en ganska lugn och härlig kille, lätt att prata med. Jag skulle säga att jag är väldigt engagerad och jag tycker om att utmana mig själv.

Vad tror du om året som kommer? 

– Jag ser fram emot säsongen. Alla i laget är väldigt bra fotbollsspelare och jag tycker att det finns stor potential. Så om vi fortsätter som vi gör nu kommer det bli en rolig säsong och ett bra år.